Όσο γελάμε, τίποτα δεν χάθηκε.

smile

Η υγεία του ανθρώπου επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες: από τον τρόπο που συμπεριφέρεται, που διασκεδάζει, που τρώει, που σκέφτεται, που ψηφίζει κλπ. Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε την υγεία μας με ένα ποτήρι: όταν είναι τελείως άδειο είμαστε εντελώς υγιείς. Όταν η υγεία μας αρχίζει να επιβαρύνεται, το ποτήρι γεμίζει με κάποιες σταγόνες. Τα συμπτώματα της παθολογίας θα εμφανιστούν στην επιφάνεια, όταν το ποτήρι ξεχειλίσει. Μία σταγόνα φτάνει για να ξεχειλίσει το ποτήρι… Όμως, δεν φταίει αυτή η σταγόνα για όσα έχουμε συσσωρεύσει μέχρι σήμερα. Δεν φταίει, για παράδειγμα, μόνο το κάπνισμα για την βρογχίτιδα που πάθαμε. Δεν φταίει , αποκλειστικά και μόνο, το ότι τρώμε πρόχειρα για την νεύρωση στομάχου που πάθαμε. Για όσα σήμερα μας κάνουν να υποφέρουμε και μας προκαλούν ασθένειες ευθύνεται το άθροισμα των παραγόντων που <> και εξαντλούν το αμυντικό σύστημα του οργανισμού μας. Η ύπαρξή μας σήμερα έχει συγκροτηθεί με όσα τροφοδότησαν το σώμα, το νου και το συναίσθημά μας στο παρελθόν. Η ύπαρξη μας αύριο θα στηριχτεί σε όσα την τροφοδοτούν σήμερα.

Όλα ξεκινούν την μαγική στιγμή που ενώνεται ένα ωάριο με ένα σπερματοζωάριο. Στην αρχή δηλαδή, θα πέσουν στο ποτήρι οι σταγόνες των κληρονομικών επιβαρύνσεων. Αν η κύηση είναι ανεπιθύμητη τότε θα ακολουθήσουν κι άλλες σταγόνες.Τα πρώτα χρόνια της νηπιακής και παιδικής μας ηλικίας θα προσθέσουν τις δικές τους σταγόνες στο ποτήρι. Βλέπετε, επηρεαζόμαστε καθοριστικά απ’ όσα τρέφουν το σώμα μας, το νου μας, και τα συναισθήματά μας. Επίσης, οι κάθε είδους ψυχο-τραυματικές εμπειρίες προσθέτουν πολλές ακόμα σταγόνες, ιδίως όταν το συγκινησιακό φορτίο παραμένει ανέκφραστο: φόβοι που δεν μοιράστηκαν, θυμοί που δεν βγήκαν, κλάμα που δεν εκφράστηκε. Και έρχεται η στιγμή που το ποτήρι ξεχειλίζει… Υπάρχει σωτηρία όμως. Υπάρχει διέξοδος, κι αυτή είναι το γέλιο: η ευφορία και η απελευθέρωση της ψυχής μας.

Το γέλιο δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη ζωής! Πολλοί από εμάς σκεφτόμαστε ότι με τα προβλήματα που έχουμε. δεν μας κάνει η καρδιά να γελάσουμε. Μέγα λάθος! Αυτό που έχω να προτείνω είναι να (χαμο)γελάμε ακόμα και χωρίς λόγο. Τότε, η εσωτερική βιοχημεία του οργανισμού θα αλλάξει, ωθώντας και τη σκέψη μας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με άλλο μάτι. Εξάλλου, δέκα διαφορετικοί άνθρωποι μπορεί να κατανοήσουν με δέκα διαφορετικούς τρόπους ένα γεγονός και οι αισθήσεις τους με ισάριθμους τρόπους. Το σύνθημα λοιπόν είναι: Γελάτε, γιατί χανόμαστε!

Αν περιμένουμε να αισθανθούμε πρώτα ευτυχείς και μετά να (χαμο) γελάσουμε, τότε η αλήθεια είναι πως θα περιμένουμε πάρα πολύ. Στο μεταξύ ο οργανισμός θα έχει πάρει τον κατήφορο της ψυχο-σωματικής αδυναμίας και ασθένειας.

Το υπερβολικό άγχος κάτω από το οποίο όλοι -λίγο έως πολύ- ζούμε, είναι υπεύθυνο για την εκδήλωση πολλών παθήσεων. Χαμογελώντας, ο εγκέφαλος <> τη χαρά και το γέλιο, πράγμα που ξυπνά την φυσική μας δύναμη για αυτοθεραπεία.

Κάποιες φορές, η χαρά σου είναι η πηγή του χαμόγελού σου. Όμως, κάποιες άλλες φορές, το χαμόγελό σου μπορεί να γίνει η πηγή της χαράς σου – Thich Nhat Hanh

Ο Αριστοτέλης θεωρεί ότι παρ’ όλο που η κωμωδία είναι μίμησις πράξεων ανθρώπων που δρουν και τους οποίους αναπαριστάνει χειρότερους απ’ ότι είναι, το γέλιο είναι αυτό που επιφέρει την κάθαρση τους και μάλιστα με ανώδυνο τρόπο. Αντίθετα, η κάθαρση που επιφέρει η τραγωδία γίνεται μέσα από διαδικασίες οίκτου και φόβου.

Γελάτε, γιατί μόνο έτσι θα καταφέρετε να αγαπήσετε την ζωή σας με όλα της τα ελαττώματα.

Γελάτε, γιατί το γέλιο είναι ικανό να αδειάσει,αν όχι όλο, μεγάλο μέρος από το ποτήρι ή τουλάχιστον θα καταφέρει να καθυστερήσει το ξεχείλισμα του.

Όσο γελάμε, τίποτα δεν χάθηκε.

Το συγκεκριμένο άρθρο, μας το έστειλε κάποιος φίλος μέσω του Neolaia Επικοινωνία, χωρίς να μας στείλει όμως τα στοιχεία του! Λες και κάποιος τον έβαλε να μας φτιάξει τη μέρα! Αν θέλεις ας μας στείλει με τον ίδιο τρόπο τα στοιχεία του, για να βάλουμε σαν όνομα συντάκτη!

Συντάκτρια: Βίβιαν Στέρ
Twitter: https://twitter.com/VivianSterr
Facebook: https://www.facebook.com/VivianSterr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;