Νέα Υόρκη | Οι τραγικές επιπτώσεις του κυκλώνα

Η «καρδιά» του δυτικού πολιτισμού, η Νέα Υόρκη μεταμορφώθηκε χτες σε πόλη-φάντασμα εν αναμονή του κυκλώνα Sandy. Όταν αυτός τελικά ήρθε, φάνηκε πως οι Αμερικανοί δεν υπερέβαλαν καθόλου στην αντίδρασή τους για προληπτικά μέτρα.

Ο απολογισμός της χθεσινοβραδινής φυσικής καταστροφής είναι 13 νεκροί ανάμεσά τους και δύο μικρά παιδιά, η πλειοψηφία των οποίων έχασε τη ζωή της από πτώσεις δέντρων και υλικές ζημιές σε κτίρια.

Μέρη που δεν φανταζόταν ποτέ κανείς ότι θα πλήττονταν με τέτοιο τρόπο, όπως η Wall Street και το μετρό έχουν αυτή τη στιγμή πλημμυρίσει με πρωτοφανή τρόπο, αφήνοντας την πόλη «παράλυτη» καθώς παράλληλα έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε ενάμιση εκατομμύριο άτομα.

Το ύψος του νερού είχε ανεβεί μέχρι τα 4,15 μέτρα στο νότιο μέρος του Μανχάταν και τώρα άρχισε να κατεβαίνει και να βρίσκεται κάτω από τα δυόμισι μέτρα. Ο δήμαρχος Μπλούμπεργκ κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να μείνουν στα σπίτια τους, γιατί ακόμη υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, κυρίως από ηλεκτρικά καλώδια που έχουν πέσει σε δρόμους και πεζοδρόμια.

Οι βορειοανατολικές πολιτείες κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πολλές γέφυρες και σήραγγες έχουν κλείσει, όπως και όλα τα αεροδρόμια. Η ακτίνα της «Sandy» καλύπτει απόσταση γύρω στα 160 χιλιόμετρα. Το επίκεντρό του ήταν η πολιτεία Νιου Τζέρσεϊ, κοντά στο Ατλάντικ Σίτι και χτύπησε την ξηρά γύρω στις 2 το πρωί (ώρα Ελλάδας). Οι ισχυροί άνεμοι, που σε μερικές περιοχές ξεπέρασαν τα 130 χιλιόμετρα την ώρα, κατέστρεψαν εκατομμύρια δέντρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρχών. Οι βροχοπτώσεις και οι δυνατοί άνεμοι, με μικρότερη κάπως ένταση, θα συνεχιστούν και σήμερα.

Το συνολικό κόστος των ζημιών υπολογίζεται ότι μπορεί να ξεπεράσει τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;