Νόμος πλαίσιο | Νέο όχι από τους πανεπιστημιακούς των ΑΕΙ

Την επιμονή τους στην αντίθεση της εφαρμογής του νόμου για τα Πανεπιστήμια επισήμαναν σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των διδασκόντων στα ΑΕΙ, κάνοντας λόγο για την έναρξη αγώνα ώστε να μην γίνουν οι εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης.

Οι πανεπιστημιακοί είπαν μεταξύ άλλων ότι «η Δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση, ως κοινωνικό αγαθό και δημοκρατική κατάκτηση, βρίσκεται εν κινδύνω, δεχόμενη μια πολυεπίπεδη επίθεση», Μάλιστα, αναφέρθηκαν συγκεκριμένα στα μέτρα λιτότητας, τις περικοπές, τις δαπάνες για σίτιση και στέγαση, στα πανεπιστημιακά τμήματα που υπολειτουργούν, λόγω της έλλειψης συμβασιούχων και εκλεγμένων μελών ΔΕΠ.

Ιδιαίτερες αναφορές έκαναν στο «Σχέδιο Αθηνά», σύμφωνα με το οποίο αναμένεται να συγχωνευθούν ή ακόμη και να καταργηθούν τμήματα και ιδρύματα ακόμη.

Στη συνέντευξη Τύπου τονίστηκε ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο, παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει, έχει να επιδείξει σημαντικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο και ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι έχουμε 7,3 δημοσιεύσεις ανά εκατομμύριο δαπάνης για την έρευνα, την ώρα που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 1,7 δημοσιεύσεις, ενώ έχουμε 820 δημοσιεύσεις ανά εκατομμύριο κατοίκων, περισσότερες από όσες η Ιταλία ή η Ισπανία.

Δεκαοκτώ σύλλογοι ΔΕΠ σε ολόκληρη τη χώρα είπαν οι πανεπιστημιακοί ότι είναι στο πλευρό τους και στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Πατρών, Αιγαίου, Θεσσαλίας, Παντείου και Ε.Μ. Πολυτεχνείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;