Τα τελευταία χρόνια, στο χώρο του fast food, έχουν κάνει πολύ δυνατή είσοδο τα burgeαδικα. Πάντα λάτρευα τα blue cheese burgers, αλλά το spam τους, με έφερε σε οικονομικό αδιέξοδο (εντάξει, υπερβάλω λίγο). Έτσι βρήκα αυτή τη συνταγή, για το δικό μου σπιτικό! Το προτείνω:
Υλικά (4 άτομα)
750gr μοσχαρίσιος κιμάς
1/2 κουταλιά του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλιά του γλυκού καγιέν
αλάτι, πιπέρι
60 γραμμάρια ροκφόρ ή άλλο μπλε τυρί
ψωμάκια του χάμπουργκερ
σάλτσα barbecue (εμπορίου)
Διαδικασία
1) ζυμώνουμε τον κιμά με τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο
2) Φτιάχνουμε τα χάμπουργκερ. Ανοίγουμε στη μέση κάθε burger μία τρύπα και βάζουμε ένα κομμάτι τυρί. Ξανακλείνουμε τα burger και τα βάζουμε σε μεμβράνη στο ψυγείο για 1 ώρα
3) Όταν τα βγάλουμε, αλείφουμε κάθε μπέργκερ με σάλτσα barbecue
4) ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά κια ψήνουμε τα χάμπουργκερ. Θέλουν 6-7 λεπτά για medium ψήσιμο και 9-10 λεπτά για καλοψημένα!
5) Παράλληλα ψήνουμε τα ψωμάκια στο φούρνο.
Mπορούμε να προσθέσουμε φρέσκια ντομάτα και iceberg!
Καλή όρεξη!
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Marketing
Πλήρης Απασχόληση
19-12-2023
Βούλα
Μόδα - Ομορφιά
Εποχιακή Εργασία
21-12-2023
Μυκονος