Φοιτητικό Σπίτι | Συμβουλές | Εξοπλισμός και επιλογή επίπλων!

Μπορείτε να ξεκινήσετε τη λίστα με το τι χρειάζεστε, συμπεριλαμβάνοντας τα απολύτως απαραίτητα – ένα καναπέ, ένα κρεβάτι, ένα γραφείο και μία βιβλιοθήκη, ή ότι ορίζετε ως βασικό για να μείνετε σε πρώτη φάση-  και σταδιακά να αγοράσετε και τα υπόλοιπα έπιπλα ή γιατί όχι να επιχειρήσετε να φτιάξετε κάποια από αυτά μόνοι σας!

Να θυμάστε πως περιορίζοντας αντικείμενα που είναι δευτερεύοντα, επιτυγχάνετε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στο χώρο και κάτι που σε 2η φάση θα βρείτε σημαντικό – ευκολία στο καθάρισμα.

Γενικά, μία αρκετά καλή λύση – τόσο λόγο του περιορισμένου Budget, όσο και λόγο του συνήθως περιορισμένου χώρου – είναι τα πολύ-λειτουργικά έπιπλα, δηλαδή έπιπλα που μπορούν να έχουν πολλαπλές χρήσεις και να εξοικονομήσουν χώρο χάρη στους αποθηκευτικούς χώρους που διαθέτουν, πχ. ένας καναπές που γίνεται και κρεβάτι, ένα κρεβάτι που έχει αποθηκευτικό χώρο στο κάτω του μέρος, ένα βοηθητικό τραπεζάκι που διαθέτει και ράφια, ένα σκαμπό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τραπεζάκι, μία κρεμάστρα που διαθέτει και αποθηκευτικούς χώρους, κ.ο.κ.

Σε κάθε περίπτωση, σκεφθείτε δημιουργικά – αλλά και πρακτικά – στην επιλογή των επίπλων σας. Πχ. αν δεν έχετε χώρο για ένα μεγάλο καναπέ, συμπληρώστε το καθιστικό σας με  μία πολυθρόνα ή μαξιλάρες δαπέδου ή ένα πουφ, αν δεν υπάρχει επαρκής χώρος για ένα τραπέζι κουζίνας, επιλέξτε ένα πτυσσόμενο, που μπορεί να εξυπηρετήσει την ανάγκη σας, χωρίς να είναι συνεχώς μες στα πόδια σας, κ.ο.κ.

Tip!

– Αν για να εξοικονομήσετε χρήματα φέρατε στο καινούριο σας σπίτι ένα παλιό έπιπλο που όμως δεν ταιριάζει με το ύφος που θέλετε, κάντε τις δικές σας παρεμβάσεις για να το φέρετε στα μέτρα σας: πχ. μπορείτε να το ζωντανέψετε τοποθετώντας μία ταπετσαρία ή να το ανανεώσετε με stencil ή χρησιμοποιώντας αυτοκόλλητα (stickers) για έπιπλα!

– Επισκεφθείτε την ενότητα του design-district με τίτλο «Do it yourself» και δείτε πως μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα φτιάχνοντας μόνοι σας έπιπλα και μικροέπιπλα για το καινούριο σας σπίτι!

Για παράδειγμα, φτιάξτε μόνοι σας ένα τραπεζάκι σαλονιού ή ακόμα και ένα κάθισμα ή ράφια από παλέτες, βρείτε ιδέες για εναλλακτικά κομοδίνα, καλόγερους και κρεμάστρες που μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας, κατασκευάστε το δικό σας βοηθητικό τραπεζάκι ή μία κρεμάστρα ρούχων/καλόγερο από παλιές κρεμάστρες, και πολλές άλλες ιδέες!

Συντάκτης | Νατάσα Λιανοπούλου (design-district.gr)

Σας υπενθυμίζουμε την υπηρεσία του neolaia.gr Εύρεση Φοιτητικής Στέγης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;