Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα
Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρέμβασή του για το ζήτημα των παρακολουθήσεων το απόγευμα της Τετάρτης

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής για το ζήτημα των παρακολουθήσεων, το απόγευμα της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου.

Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του υποστήριξε πως ο φάκελος που παρέλαβε κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο:

«Περιέχει τα αποτελέσματα της έρευνας της ΑΔΑΕ, έπειτα από αίτημα που κατέθεσα στις 7 Δεκεμβρίου, μετά την επίσκεψή μου στην Αρχή. Περιέχει τα παράνομα έργα του σκοτεινού παρακράτους που έστησε ο κ. Μητσοτάκης»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως στο ερώτημα που έθεσε στην ΑΔΑΕ για το αν είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ, ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Αλέξανδρος Διακόπουλος, καθώς και ο πρώην και ο νυν επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών:

«Η απάντηση που έλαβα στον κλειστό φάκελο είναι πως για όλους βρέθηκαν επισυνδέσεις»

Ο ίδιος διερωτήθηκε, στη συνέχεια:

«Φτάσαμε αισίως στον αριθμό 10 των ανθρώπων για τους οποίους επισήμως πλέον υπάρχουν ευρήματα παρακολούθησης από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη», τόνισε και υπογράμμισε ότι «εμείς αυτήν την εκτροπή δεν δικαιούμεθα να την καταπιούμε». «Μπορεί αυτή η εκτροπή να περάσει χωρίς καμία απόδοση ευθυνών; Τι θα σημαίνει αυτό για την επόμενη μέρα;

Έχουμε ιστορική υποχρέωση να δράσουμε. Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που μας προσφέρει η Δημοκρατία. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στην υπόθεση αυτής της εκτροπής είναι ένοχοι. Η παραμονή τους κυβέρνηση της χώρας είναι επικίνδυνη»

Με τον πρόεδρο του κόμματος της αντιπολίτευσης να κλείνει λέγοντας ότι έπειτα από όσα έχουν συμβεί, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους ούτε μια μέρα.

Τι προβλέπεται για την πρόταση δυσπιστίας

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση δυσπιστίας ή πρόταση μομφής κατατίθεται, εφόσον φέρει την υπογραφή του 1/6 του όλου αριθμού των βουλευτών (50). Αν η πρόταση υπογράφεται από τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, τότε η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της για δύο ημέρες, εκτός κι αν η κυβέρνηση ζητήσει να ξεκινήσει αμέσως η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

Προκειμένου να γίνει δεκτή η πρόταση μομφής, θα πρέπει να έχει υπερψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151 βουλευτές). Δεν μπορεί να υποβληθεί εκ νέου πρόταση μομφής, εάν δεν έχει συμπληρωθεί χρόνος έξι (6)μηνών, από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόταση μομφής κατατέθηκε και πέρσι, τον Ιανουάριο του 2022, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, με φόντο την κακοκαιρία «Ελπίδα» που έπληττε τη χώρα.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Σινδος

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;