Γκιουζλεμέδες με φέτα και μυζήθρα, αρωματισμένοι με δυόσμο
Μια ιδανική επιλογή για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Διαδικασία

Γέμιση

  1. Ανακατεύουμε μαζί τη φέτα, τη μυζήθρα, τα αυγά, το πιπέρι και τον δυόσμο. Αλάτι δεν χρειάζεται, καθώς η φέτα είναι αρκούντως αλμυρή.

Ζύμη

  1. Ανακατεύουμε σε βαθύ μπολ ή στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε με το πιρούνι ή το σύρμα πρώτα το νερό με το λάδι, το ούζο και τον χυμό. Τα αδειάζουμε στο μπολ με το αλεύρι και ζυμώνουμε με τον γάντζο (το ειδικό εξάρτημα για ζύμες) ή με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη.
  2. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  3. Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και ανοίγουμε το καθένα σε λεπτό φύλλο διαστάσεων περίπου 25 x 40 εκ. Κόβουμε το φύλλο με ένα κουπάτ σε 10 δίσκους διαμέτρου 8-10 εκ. Έτσι θα έχουμε συνολικά 40 δίσκους.
  4. Γεμίζουμε κάθε δίσκο με 1 γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση, διπλώνουμε σε φάκελο και τα πιέζουμε στις ενώσεις να κλείσουν καλά και να εγκλωβίσουν τη γέμιση. Βάζουμε τους γκιουζλεμέδες στο ψυγείο για 1 ώρα, να κρυώσουν και να σφίξουν.
  5. Ρίχνουμε σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι ελαιόλαδο τόσο ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τους γκιουζλεμέδες σε δόσεις, για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.
  6. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια.

Πηγή: gastronomos.gr

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;