Το πιο δημοφιλές γλυκό της Ελλάδας, αποκάλυψε ο διάσημος σεφ ζαχαροπλαστικής, Στέλιος Παρλιάρος, στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το πιο γνωστό ελληνικό γλυκό στο εξωτερικό είναι ένα αγαπημένο παραδοσιακό έδεσμα, που το απολαμβάνουμε συνήθως τα Χριστούγεννα.
ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ
Ο λόγος για το μελομακάρονο: «Στο εξωτερικό, νομίζω, το πιο γνωστό είναι το μελομακάρονο, γιατί δεν υπάρχει ούτε στην Κωνσταντινούπολη», είπε ο Στέλιος Παρλιάρος.
Μάλιστα, ο ζαχαροπλάστης αποκάλυψε και την προέλευση της λέξης «κουραμπιές», η οποία είναι τουρκική: «Σημαίνει κουρού, δηλαδή στεγνό, μπισκότο», όπως εξήγησε.
Παράλληλα, ο Στέλιος Παρλιάρος μίλησε μια παρανόηση σχετικά με τον μπακλαβά, τον οποίο πολλοί θεωρούν ως ελληνικό επιδόρπιο, εντούτοις πρόκειται για μια συνταγή με περσικές και τουρκικές ρίζες.
Διαβάστε ακόμη:
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Χωρίς κατηγορία
Πλήρης Απασχόληση
18-01-2024
Ασπρόπυργος
Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων
Εποχιακή Εργασία
21-12-2023
Μυκονος