4 τρόποι για να κάνεις αποταμίευση κατά τη διάρκεια της φοιτητικής σου ζωής
Συμβουλές για να αποταμιεύσεις χρήματα κατά τη διάρκεια της φοιτητικής σου ζωής.

Η φοιτητική ζωή μπορεί πολλές φορές να αποβεί περισσότερο ακριβή απ’ ότι θα έπρεπε ή τουλάχιστον απ’ ότι θα περιμέναμε. Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που τα έξοδα ενός φοιτητή ή μίας φοιτήτρια είναι κάπως περιττά και μπορούν να αποφευχθούν, ώστε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για κάτι καλύτερο.

Η αποταμίευση χρημάτων, ακόμη και κατά τη διάρκεια της φοιτητικής σου ζωής, είναι αρκετά σημαντική και ίσως, κάποια στιγμή αποβεί σωτήρια για τα πλάνα σου. Άλλωστε, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστούν λίγα παραπάνω χρήματα, ενώ, αν είσαι αρκετά συνεπής με την αποταμίευσή σου, μπορεί μέσα σε τέσσερα χρόνια να έχεις μαζέψει χρήματα, τα οποία θα μπορούν να καλύψουν τα δίδακτρα (ή ένα μέρος αυτών) ενός μεταπτυχιακού.

Για αυτό το λόγο ακολουθούν μερικές συμβουλές, που ως στόχο έχουν να σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις αποταμίευση. Μπορεί στην αρχή να σου φανεί λίγο δύσκολο, αλλά σταδιακά θα γίνει συνήθεια, η οποία μακροπρόθεσμα μόνο ωφέλιμη μπορεί να είναι.

1. Παρορμητικές αγορές

Ένας πολύ γνωστός και συνάμα βοηθητικός «κανόνας» προκειμένου να περιορίσεις τις άσκοπες σπατάλες είναι αυτός της αναμονής. Πριν προβείς λοιπόν στην αγορά ενός ακριβού αντικειμένου που ενδεχομένως να μην χρειάζεσαι (π.χ. ρούχα ή παπούτσια), είναι προτιμότερο να περιμένεις τουλάχιστον μία εβδομάδα ή ιδανικά 30 ημέρες. Αν μετά από 7 ή 30 ημέρες θέλεις ακόμη διακαώς να προβεί στη συγκεκριμένη αγορά, τότε go ahead!

2. Χώρισε τα χρήματά σου!

Η αλήθεια είναι πως σπαταλάς πιο συνετά τα χρήματά σου, όταν πληρώνεις με μετρητά απ’ ότι με κάρτα. Για αυτό το λόγο καλό θα ήταν να έχεις ένα συγκεκριμένο ποσό που χρειάζεσαι για τα προσωπικά σου έξοδα τον μήνα. Έπειτα, μπορείς να το χωρίσεις ανά εβδομάδα και να το τοποθετήσεις στο εσωτερικό ενός φακέλου. Αυτή η τεχνική προέρχεται από την Ιαπωνία και αν την ακολουθήσεις,  είναι σίγουρο πως κάθε εβδομάδα θα έχεις ένα συγκεκριμένο ποσό προκειμένου να χρησιμοποιήσεις για τις ανάγκες σου, ενώ θα δυσκολευτείς πολύ να ξεφύγεις από αυτό και να προβείς σε… σπατάλες!

3. Χρησιμοποίησε το πάσο σου

Όταν γράφεσαι στη σχολή σου, παίρνεις ταυτόχρονα την φοιτητική σου ταυτότητα ή αλλιώς πάσο. Το πάσο σου μπορεί να σου εξασφαλίσει απίστευτα πολλές προσφορές και εκπτώσεις. Οπότε είναι κρίμα να μην το αξιοποιήσεις, προκειμένου να αγοράσεις κάτι που χρειάζεσαι σε χαμηλότερη τιμή.

Φοιτητικό πάσο 2020: Όλα αυτά που δικαιούσαι τώρα που πέρασες στο Πανεπιστήμιο!

4. Πούλησε ό,τι δε χρειάζεσαι

Πολλές φορές έχουμε αντικείμενα, τα οποία δε χρειαζόμαστε πλέον, αλλά για κάποιο λόγο συνεχίζουμε να κρατάμε στο σπίτι μας, ενώ το μόνο που κάνουν είναι να πιάνουν χώρο. Αν θέλεις, λοιπόν, να εξοικονομήσεις κάποια χρήματα, τότε μπορείς να πουλήσεις ό,τι δε χρειάζεσαι και στη συνέχεια, να αποταμιεύσεις τα χρήματά σου για μελλοντική χρήση.

Δείτε επίσης: Αναμένοντας την απόφαση για τις Μετεγγραφές Φοιτητών (2020 -2021)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1