Κρυπτονομίσματα: Πώς δύο αδέρφια έκλεψαν 25 εκατ. δολάρια σε 12 δευτερόλεπτα
Είναι η πρώτη φορά που αυτή η μορφή απάτης οδηγείται στις αίθουσες των δικαστηρίων

Δύο αδέρφια που σπούδασαν σε ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, κατηγορούνται ότι έκλεψαν 25 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα, μέσα σε 12 δευτερόλεπτα.

Ο 24χρονος Anton Peraire-Bueno και ο 28χρονος James Peraire-Bueno κατηγορούνται για απάτη μέσω εμβάσματος και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Οπως ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η κλοπή αυτή είναι η πρώτη του είδους της.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, τα δύο αδέρφια, που έχουν σπουδάσει στο MIT, πραγματοποίησαν το έγκλημα τον Απρίλιο του 2023. «Τα αδέλφια Peraire-Bueno έκλεψαν 25 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα Ethereum μέσω ενός τεχνολογικά εξελιγμένου σχεδίου, το οποίο ετοίμαζαν για μήνες και εκτέλεσαν σε δευτερόλεπτα», είπε η εισαγγελέας Lisa Monaco, σύμφωνα με το BBC.

Πράκτορες από την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS) ήταν εκείνοι που οδήγησαν στην εξιχνίαση αυτής της απάτης, που θεωρείται η πρώτη στο είδος της. Σύμφωνα με την κατηγορία, οι δύο άνδρες, που σπούδασαν μαθηματικά και πληροφορική στο MIT, χρησιμοποίησαν εξαιρετικά εξειδικευμένες δεξιότητες που έμαθαν σε «ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια στον κόσμο» για να εκμεταλλευτούν τη διαδικασία επικύρωσης συναλλαγών του Ethereum.

«Το σχέδιο των κατηγορουμένων θέτει υπό αμφισβήτηση την ίδια την ακεραιότητα του blockchain», δήλωσε ο εισαγγελέας, Damian Williams. Το blockchain είναι το «βιβλίο» στο οποίο καταγράφονται όλες οι πληρωμές με κρυπτονομίσματα.

Τα αδέρφια φέρεται να έκλεψαν Ethereum από traders, αποκτώντας με παράνομο τρόπο πρόσβαση σε εκκρεμείς ιδιωτικές συναλλαγές και στη συνέχεια αλλάζοντας τις συναλλαγές, ώστε να αποκτήσουν τα κρυπτονομίσματα των θυμάτων τους. Η διαδικασία εκτελέστηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Οταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν εκπρόσωπο του Ethereum, οι δύο άνδρες αρνήθηκαν να επιστρέψουν τα χρήματα και προχώρησαν σε κινήσεις για να «ξεπλύνουν» και να κρύψουν τα κλοπιμαία, αναφέρουν οι αμερικανικές Αρχές.

Είναι η πρώτη φορά που αυτή η νέα μορφή απάτης οδηγείται στις αίθουσες των δικαστηρίων. Ο καθένας τους αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης άνω των 20 χρόνων, εάν κριθεί ένοχος.

Πηγή: MoneyReview

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
0 - 0
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;