Μαρίνα Σάττι: Το meme του Luben και η απάντησή της - Πώς προέκυψε αυτό το νέο beef;
Την ώρα που το slogan της φετινής Eurovision ήταν "United by Music" μόνο ενότητα φαίνεται πως δεν ενέπνευσε η φετινή διοργάνωση με τον αναβρασμό να φτάνει μέχρι το Luben που δημοσίευσε ένα «αιχμηρό» meme για τη Μαρίνα Σάττι, με την ίδια να απαντάει αναλόγως.

Η Eurovision 2024 απασχόλησε τους eurofans όσο καμία άλλη διοργάνωση των τελευταίων ετών. Από τη μία η μεγάλη συζήτηση για τη διαφορετικότητα με όλο το πανελλήνιο να γκουγκλάρει την επόμενη ημέρα “τι σημαίνει non binary” λες και πρόκειται για έναν όρο που δημιουργήθηκε χθες. Από την άλλη η συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό εν μέσω πολέμου στη Γάζα, δεν ήταν λίγα τα παρασκηνιακά ευτράπελα που φαίνεται ότι μονοπώλησαν το ενδιαφέρον, περισσότερο και από το ίδιο το διαγωνιστικό μέρος.

Κάπως έτσι λοιπόν, ο ταραχώδης μουσικός διαγωνισμός επισφραγίστηκε από μία γλυκόπικρη γεύση με τον αποκλεισμό του Ολλανδού εκπροσώπου Joost Klein και τις διαμαρτυρίες των διαγωνιζομένων για τη συμμετοχή του Ισραήλ, οι οποίες δίχασαν. Μία βόλτα στον επίσημο λογαριασμό της Eurovision και τα σχόλια που υπάρχουν κάτω από τις αναρτήσεις, αρκούν για να καταλάβουμε την τραμουντάνα που προκλήθηκε. Ανάμεσα στα πρόσωπα που συζητήθηκαν έντονα, είναι και η δική μας Μαρίνα Σάττι με το χασμουρητό της κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου της Ισραηλίνης τραγουδίστριας, Έντεν Γκολάν.

Κάποιοι επικρότησαν τη στάση της, αναφέροντας ότι ήταν ένας τρόπος διαμαρτυρίας και άλλοι είπαν ότι αυτή η κίνηση ήταν τελείως φάουλ, καθώς εκπροσωπεί μία χώρα και την εκθέτει με τέτοιου είδους κινήσεις.

Η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον διαγωνισμό αναφέρει στον απόηχο του θορύβου που έχει ξεσπάσει για την στάση της κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου:

«Γειά σας. Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει. Καταρχάς δεν γνώριζα ότι έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις γιατί όλη μέρα ήμασταν στην αρένα για πρόβα και είχα κλειστό το κινητό. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι δεν είχα την πρόθεση να προσβάλω κανέναν. Νομίζω όλες αυτές τις ημέρες που είμαστε εδώ μέρα και εγώ, αλλά και ολόκληρη η ελληνική αποστολή έχει φέρει μόνο θετική ενέργεια στην κοινότητα και χαρά όπου και εάν πηγαίναμε. Είμαστε εδώ για τη μουσική και έχουμε φτάσει στον τελικό μας στόχο, είμαστε στον τελικό. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, θα δώσουμε τα δυνατά μας και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλη την διαδρομή, όλη την στήριξη και την αγάπη μέχρι τώρα»

Μετά την απάντηση της Μαρίνας Σάττι, προκλήθηκαν νέες αντιδράσεις με διάφορους χρήστες των social media να λένε πως όχι μόνο προχώρησε σε μία άπρεπη και αχρείαστη κίνηση, αλλά δεν την υποστήριξε κιόλας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολλανδός “Europapa” είχε προκαλέσει ένα άλλο περιστατικό που χαρακτηρίστηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη φετινή Eurovision.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται να έχει κρύψει το πρόσωπό του με μία σημαία, ενώ προς το τέλος της συνέντευξης η Ισραηλινή Έντεν Γκολάν ρωτήθηκε για το αν πίστευε ότι προκαλούσε κίνδυνο ασφαλείας για άλλους συμμετέχοντες με την παρουσία της στην εκδήλωση. Όπως αναφέρει η σουηδική εφημερίδα Aftonbladet ένας Πολωνός δημοσιογράφος ρώτησε την Ισραηλινή καλλιτέχνιδα:

«Σκεφτήκατε ποτέ ότι με την παρουσία σας εδώ αποτελείτε κίνδυνο και κίνδυνο για άλλους καλλιτέχνες και για το κοινό;». Όταν ο οικοδεσπότης της συνέντευξης Τύπου, ο Σουηδός δημοσιογράφος, Jovan Radomir, παρενέβη και είπε ότι η Eden Golan δεν χρειαζόταν να απαντήσει στην ερώτηση, ο Joost Klein βροντοφώναξε: «Γιατί όχι;».

Όμως και το Bambie Thug που φέτος εκπροσώπησε την Ιρλανδία με ένα σκοτεινό goth κομμάτι που κέρδισε την προσοχή του κοινού, εξέφρασε τις δικές του ενστάσεις για τη συμμετοχή του Ισραήλ και τη στάση της EBU.

«Λοιπόν τώρα που είμαι ελεύθερο μπορώ να μιλήσω για τα πάντα σωστά; Το KAN, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Ισραήλ, υποκίνησε βία εναντίον μου δύο-τρεις φορές», είπε μετά τον τελικό το βράδυ του Σαββάτου.

«Το αναφέραμε στην EBU, είπαν ότι θα το παρακολουθήσουν. Περίμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή, ακόμα δεν έχουμε λάβει δήλωση πίσω. Η EBU επέτρεψε να γίνουμε αποδιοπομπαίοι τράγοι, μας επέτρεψε να είμαστε ο εκπρόσωπος του εαυτού μας για να τον υπερασπιστούμε. Αυτός ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας δεν υπάκουσε τους κανόνες και ελπίζω την επόμενη χρονιά να μην τους επιτραπεί να διαγωνιστούν εξαιτίας αυτού», είπε.

Στη συνέχεια, το Bambie Thug ανέφερε: «Eίμαι τόσο περήφανο για το Nemo. Είμαι τόσο περήφανο για όλους μας. Καταφέραμε να μπούμε στη δεκάδα. Παλεύαμε τόσο πολύ για πολλά πράγματα πίσω από τη σκηνή. Ήταν τόσο δύσκολο για όλους μας. Είμαι τόσο περήφανο για μας. Και θέλω να πω πως εμείς είμαστε η Eurovision, δεν είναι η EBU, να πάνε να γαμ*****, δεν με νοιάζει πια».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Αυτό που κάνουμε εμείς οι διαγωνιζόμενοι, η κοινότητα που έχουμε δημιουργήσει, η αγάπη, η υποστήριξη που έχουμε μεταξύ μας, αυτό είναι που κάνει τη διαφορά. Ο κόσμος μίλησε. Τα non binary κερδίζουν».

Τελικά φαίνεται πώς το σλόγκαν της φετινής Eurovision “United by Music” ναυάγησε εν μέσω τρικυμίας και διχασμού.

Ο διχασμός αυτός βέβαια φαίνεται πως ξεπέρασε τα όρια και έλαβε μία διάσταση που δεν περιμέναμε.

Beef λοιπόν έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στη Μαρίνα Σάττι και το Luben λόγω ενός meme σύμφωνα με το οποίο Bambie Thug επέδειξε περίσσιο θάρρος, ενώ η εκπρόσωπος της Ελλάδας δίστασε την τελευταία στιγμή να στηρίξει τη θέση της.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Luben (@luben.tv)

Αυτό που σίγουρα δεν περιμέναμε, είναι η απάντηση της ίδιας της Μαρίνας κάτω από το ποστ. «Σε είχα για πιο έξυπνο. I guess Ι was wrong», όπως έγραψε χαρακτηριστικά, με τα περισσότερα σχόλια να είναι υπέρ της, αναφέροντας ότι η ίδια δεν έχει καμία στήριξη, οπότε δεν θα μπορούσε να υπερασπιστεί περαιτέρω τη θέση της. Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό η Ιρλανδία, η Ελβετία, η Ισπανία και η Ολλανδία έδειξαν άμεσα και ξεκάθαρα τη στήριξή τους στις θέσεις των εκπροσώπων τους.

Σίγουρα αυτή η εξέλιξη δεν βρισκόταν καν στη φαντασία μας, όμως αυτά συμβαίνουν, ειδικά σε ένα τέτοιο διχαστικό κλίμα το οποίο η EBU θα πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπ’ όψιν, αν δεν επιθυμεί ο θεσμός να καταλήξει να μη θυμίζει σε τίποτα τη γιορτή της μουσικής που ο κόσμος έχει αγαπήσει.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Μερική Απασχόληση

14-05-2024

Αθήνα

560

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;