Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Η απάντησή του σε ερώτηση για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον
Μια γυναίκα ανάμεσα στο πλήθος, η 60χρονη Τζούλι Κέιν, πλησίασε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και του είπε: «Σας πειράζει αν ρωτήσω τι κάνει η σύζυγός σας και τα παιδιά σας;»

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επισκέφθηκε την Τρίτη την τεχνική εταιρεία «Low Carbon Materials» στο Ντάραμ της βορειοανατολικής Αγγλίας και στη συνέχεια μετέβη στο Νιούκαστλ, όπου εγκαινίασε φιλανθρωπική οργάνωση για άνδρες με τάσεις αυτοκτονίας.

Ο διάδοχος του θρόνου ξεναγήθηκε στους χώρους της τεχνικής εταιρείας «Low Carbon Materials», η οποία κατασκευάζει υλικά χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα. Η εταιρεία ήταν ανάμεσα στις φιναλίστ το 2022 για τα ετήσια διεθνή περιβαλλοντικά βραβεία Earthshot Prize. Τα βραβεία ίδρυσε το 2020 ο πρίγκιπας Ουίλιαμ σε συνεργασία με τον σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο και έχουν στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάληψη πρωτοβουλιών κατά της κλιματικής αλλαγής.

Στη συνέχεια ο Βρετανός πρίγκιπας μετέβη στο Νιούκαστλ, όπου εγκαινίασε την φιλανθρωπική οργάνωση «James’ Place». Η οργάνωση προσφέρει δωρεάν ψυχολογική στήριξη στους άνδρες με τάσεις αυτοκτονίας και παράλληλα, βοηθά σε θέματα ψυχικής υγείας άνδρες σε ολόκληρη τη βορειοανατολική Αγγλία. Η φιλανθρωπική οργάνωση διαθέτει παραρτήματα στο Λονδίνο και στο Λίβερπουλ και ιδρύθηκε από την οικογένεια του 21χρονου Τζέιμς Γουέντγουορθ – Στάνλεϊ, ο οποίος αυτοκτόνησε το 2006. Ο αδελφός του, Χάρι Γουέντγουορθ Στάνλεϊ, παντρεύτηκε τον Ιούνιο του 2022 την Κρεσίντα Μπόνας, πρώην σύντροφο του πρίγκιπα Χάρι.

Έξω από το «James’ Place» είχε συγκεντρωθεί κόσμος για να δει τον Βρετανό πρίγκιπα καθώς και οικογένειες των ωφελουμένων από την οργάνωση. Μια γυναίκα ανάμεσα στο πλήθος, η 60χρονη Τζούλι Κέιν, πλησίασε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και του είπε: «Σας πειράζει αν ρωτήσω τι κάνει η σύζυγός σας και τα παιδιά σας;». Ο ίδιος απάντησε στην 60χρονη λακωνικά: «Όλοι είναι καλά, σας ευχαριστώ. Ναι, είμαστε όλοι καλά». Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ πόζαρε για selfies και πήρε ευχετήριες κάρτες από μικρούς θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας για την 13η επέτειο γάμου με την Κέιτ Μίντλετον, που ήταν στις 29 Απριλίου.

Ο διάδοχος του θρόνου επισκέφθηκε και το νηπιαγωγείο της πόλης «Little Lotus Nursery» και είχε συνάντηση με τον Κέβιν, 3 ετών, ο οποίος για να τραβήξει την προσοχή του πρίγκιπα τού είπε πως είχε τα γενέθλιά του. Όμως, το προσωπικό του νηπιαγωγείου εξήγησε στον πρίγκιπα Ουίλιαμ πως ο μικρός Κέβιν δεν είχε γενέθλια αλλά ήταν τόσο ενθουσιασμενος που είδε τον βρετανό γαλαζοαίματο και είπε ένα ψέμα προκειμένου να μιλήσει μαζί του.

Στις 18 Απριλίου ο πρίγκιπας της Ουαλίας είχε επισκεφθεί την φιλανθρωπική οργάνωση διανομής πλεονασματικών τροφίμων «Surplus to Supper» στο Σάρεϊ. Η οργάνωση διανέμει δωρεάν φαγητό σε όσους έχουν ανάγκη και σε άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις. Εθελοντές έδωσαν στον πρίγκιπα κάρτες με ευχές για «καλή ανάρρωση» για την Κέιτ Μίντλετον και τον βασιλιά Κάρολο. Αυτή ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση του διαδόχου του θρόνου της Γηραιάς Αλβιώνας μετά την ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον στις 22 Μαρτίου πως διαγνώστηκε με καρκίνο.

Την ίδια μέρα ο δημοσιογράφος και βασιλικός συντάκτης του BBC Τζόνι Ντάιμοντ άσκησε κριτική στον πρίγκιπα της Ουαλίας επειδή δεν παρείχε ενημέρωση για την πορεία της υγείας της Κέιτ Μίντλετον. «Καμία ενημέρωση από τον πρίγκιπα για την κατάσταση της συζύγου του σε αυτή την πρώτη επίσημη εμφάνιση από την ημέρα που η Κέιτ ανακοίνωσε με βίντεο πως νοσεί με καρκίνο. Η κατάστασή της ήταν στη σκέψη πολλών που τον περίμεναν έξω όταν έφτασε και όταν αναχώρησε – και μέσα (στην οργάνωση) του έδωσαν κάρτες με ευχές ανάρρωσης για την σύζυγο και τον πατέρα του. Όμως, αυτός έφυγε χωρίς να κάνει αποκαλύψεις για την πορεία της υγείας της συζύγου του», είχε δηλώσει ο δημοσιογράφος.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μηχανικοί

Πλήρης Απασχόληση

16-01-2024

Χαλκιδα

Marketing

Μερική Απασχόληση

14-05-2024

Αθήνα

560

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;