Οι Millennials θα γίνουν η πιο πλούσια γενιά όλων των εποχών
Από τώρα έως το 2044 στις ΗΠΑ, η Silent Generation και η Baby Boomers αναμένεται να παραδώσουν τα ηνία του σημαντικού πλούτου τους στους millennials.

Πολλοί millennials αντιλαμβάνονται αυτή τη στιγμή με απογοήτευση, όνειρα ζωής, όπως η ιδιοκτησία σπιτιού, μια σταθερή δουλειά και ένα προσιτό κόστος ζωής. Ωστόσο, τα επόμενα είκοσι χρόνια, οι millennials είναι έτοιμοι να κληρονομήσουν περιουσιακά στοιχεία περίπου 90 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και να γίνουν η πλουσιότερη γενιά στην ιστορία – αλλά μόνο όσοι προέρχονται ήδη από εύπορες οικογένειες και ενδεχομένως να βαθύνουν περαιτέρω την ανισότητα πλούτου.

Από τώρα έως το 2044 στις ΗΠΑ, η Silent Generation και η Baby Boomers αναμένεται να παραδώσουν τα ηνία του σημαντικού πλούτου τους στους millennials, σύμφωνα με το The Wealth Report, μια περιοδική έκθεση από τον παγκόσμιο σύμβουλο ακινήτων Knight Frank.

Τελικά, αυτή η μετατόπιση πλούτου είναι αποτέλεσμα κληρονομιάς από προηγούμενες γενιές, που αφορά σε μεγάλο βαθμό χρήματα αλλά και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Θα φέρει «σεισμικές» αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται ο πλούτος, δήλωσε ο Liam Bailey, παγκόσμιος επικεφαλής έρευνας στο Knight Frank, σε δήλωσή του.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι εύποροι νέοι είναι λιγότερο πιθανό να δουν την ιδιοκτησία ή την ακίνητη περιουσία ως τρόπο οικοδόμησης πλούτου στο μέλλον.

«Το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων και η εντυπωσιακή αύξηση των τιμών των κατοικιών τα τελευταία 15 χρόνια είναι απίθανο να επαναληφθούν τα επόμενα 15 χρόνια», δήλωσε στην έκθεση ο Mike Pickett, διευθυντής της Cazenove Capital. Υπάρχουν ενδείξεις, είπε, ότι η επόμενη γενιά, η Gen Z, μπορεί να νοικιάσει ένα σπίτι, να μισθώσει ένα όχημα και να ζήσει έναν τρόπο ζωής με συνδρομή από τις προηγούμενες γενιές.

Πρόσθεσε ότι όχι μόνο θα μεταφερθεί πλούτος σε αυτούς τους νεότερους ανθρώπους, αλλά υπάρχουν ποικίλοι νέοι τρόποι για την οικοδόμηση πλούτου.

«Πηγαίνει πέρα ​​από μια απλή μετατόπιση του υπάρχοντος πλούτου», είπε ο Pickett. «Νομίζω ότι η ποικιλία των ευκαιριών για τη δημιουργία πλούτου έχει επίσης αυξηθεί — για παράδειγμα, υπάρχουν YouTubers που βγάζουν δεκάδες δισεκατομμύρια. Η δημιουργία πλούτου πρώτης γενιάς βρίσκεται σε άνοδο, όπως και η σειρά επιχειρηματικών οδών για τη δημιουργία του».

Αναβίωση πλούτου το 2023
Η έκθεση αποκάλυψε επίσης ότι περισσότεροι άνθρωποι έγιναν πλουσιότεροι πέρυσι, με αύξηση των υπερπλούσιων ατόμων.

Ο αριθμός των ατόμων με εξαιρετικό πλούτο – που ορίζονται ως άτομα με καθαρή περιουσία 30 εκατομμυρίων δολαρίων ή περισσότερο – αυξήθηκε κατά 4,3% το 2023 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σε 626.619 άτομα παγκοσμίως, σύμφωνα με την έκθεση.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
10 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;