Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Τι συμβαίνει με την υγεία του;
Ο ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger)

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ μίλησε ανοιχτά για την μυστική μάχη της υγείας του, μετά την ανακοίνωση ότι του τοποθετήθηκε βηματοδότης την περασμένη Δευτέρα.

Ο 76χρονος ηθοποιός υποβλήθηκε στην επέμβαση αφού προηγουμένως είχε υποβληθεί σε τρεις επεμβάσεις ανοικτής καρδιάς, εξηγώντας ότι είχε ακανόνιστους καρδιακούς παλμούς για μερικά χρόνια.

Παραδέχτηκε ότι παρά το γεγονός ότι είναι διάσημος για τις αθλητικές επιδόσεις του, η πάθηση αυτή τον είχε εξαντλήσει. Υποβλήθηκε για πρώτη φορά σε εκλεκτική καρδιοχειρουργική επέμβαση το 1997 για να αντικαταστήσει μια ελαττωματική, συγγενή αορτική καρδιακή βαλβίδα.

Το 2020 αντικατέστησε επίσης την αορτική βαλβίδα στο Κλίβελαντ του Οχάιο, για να συνοδεύσει τη νέα πνευμονική βαλβίδα που του τοποθετήθηκε τον Απρίλιο του 2018 στο Λος Άντζελες.

Μιλώντας στο podcast του Arnold’s Pump Club, είπε: «Την περασμένη Δευτέρα, έκανα μια εγχείρηση για να γίνω λίγο περισσότερο μηχανή: Μου έβαλαν βηματοδότη». Εξήγησε: «Με συμβούλευσαν επίσης ότι ήταν καιρός να προχωρήσω σε αυτό, επειδή κάποιος ουλώδης ιστός από την προηγούμενη χειρουργική επέμβαση είχε κάνει τον καρδιακό μου παλμό ακανόνιστο.

Ήταν έτσι για μερικά χρόνια, οπότε έμεινα σε επαφή με την ιατρική μου ομάδα και την επισκεπτόμουν αυτοπροσώπως τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για να κάνω πλήρη έλεγχο και να δω πώς τα πάει η καρδιά μου. Οι γιατροί μου μού είπαν ότι ήταν πιο σημαντικό από ποτέ να παρακολουθώ την κατάσταση, και έκανα συνεχή έλεγχο.

Γνωρίζαμε ότι ο καρδιακός παλμός ήταν ακανόνιστος και η φανταστική μου ομάδα τον παρακολουθούσε σαν γεράκι. Μου είπαν ότι θα με ενημέρωναν όταν θα ήταν καιρός για βηματοδότη. Πήγα για τον κανονικό μου έλεγχο στις αρχές Μαρτίου καθ’ οδόν για το Arnold Sports Festival και μου έκαναν μια πλήρη σειρά εξετάσεων. Όταν επέστρεψα στο Λος Άντζελες, σαν να ήταν γραφτό, μιλούσα με έναν από τους καλύτερους φίλους μου.

Μου είπε ότι είχε βάλει βηματοδότη, ότι η ανάρρωση ήταν γρήγορη και ότι τα επίπεδα ενέργειάς τους είχαν επιστρέψει στο συνηθισμένο επίπεδο». Ο πρώην επαγγελματίας bodybuilder παραδέχτηκε στη συνέχεια: «Αυτό είναι ένα πράγμα που μαθαίνεις για έναν ακανόνιστο καρδιακό παλμό: όλη αυτή η επιπλέον δουλειά που κάνει η καρδιά σου σε εξαντλεί».

«Την ίδια μέρα που μίλησα με τον φίλο μου, ένας από τους γιατρούς μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι αφού εξέτασε όλα τα αποτελέσματα και τα δεδομένα μου, ήταν καιρός να το κάνω.

Τη Δευτέρα, πήγα στο χειρουργείο και μου εγκατέστησαν το νέο μέρος του μηχανήματος. Αυτή είναι η ζωή με ένα γενετικό πρόβλημα καρδιάς. Αλλά δεν θα με ακούσετε να παραπονιέμαι» ανέφερε ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

Ο Άρνολντ διαβεβαίωσε τους θαυμαστές του ότι αναρρώνει καλά και αστειεύτηκε ότι έχει πλέον ένα «μέρος μηχανής», όπως ακριβώς ο χαρακτήρας του Terminator.

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;