Η Tyla είναι το νέο πρόσωπο της R&B και pop μουσικής σκηνής
Η Tyla με το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ και μετά την viral επιτυχία του «Water», έχει βάλει ως στόχο να κατακτήσει την παγκόσμια μουσική σκηνή.

Πριν από ένα χρόνο περίπου, η Tyla περίμενε βρει την μεγάλη ευκαιρία της και να ανελιχθεί στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Τώρα, είναι η πρώτη Νοτιοαφρικανή καλλιτέχνις που καταφέρνει να σκαρφαλώσει στα τσαρτς και να μπει Billboard Hot 100 εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια φτάνοντας στο νούμερο 7 του τσαρτ, ενώ έχει ήδη κερδίσει το πρώτο της βραβείο Grammy. Όλα αυτά οφείλονται σε ένα και μόνο τραγούδι. Με το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ -κυκλοφόρησε την Παρασκευή (22/3)- δείχνει πως είναι έτοιμη να κατακτήσει τον κόσμο.

Στο πρώτο προσωπικό της άλμπουμ, η 22χρονη τραγουδίστρια αποδεικνύει ότι ο κόσμος είναι η δική της παιδική χαρά, καθώς καταπιάνεται με μία ασυνήθιστη μίξη amapiano, pop και R&B, ενώ συνεργάζεται ακόμα και με τη λατίνα Becky G. Όλα αυτά βρίσκονται στο επίκεντρο της μουσικής ηθικής της. Καινοτομεί ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί έναν δρόμο για περισσότερους Νοτιοαφρικανούς να αφήσουν το παγκόσμιο στίγμα τους στη μουσική.

Όπως λέει η Tyla σε συνέντευξή της:

«Πραγματικά θέλω η αφρικανική μουσική και οι καλλιτέχνες να βρίσκονται υποψήφιοι στις μεγάλες κατηγορίες των μουσικών βραβείων μαζί με άλλους καταξιωμένους καλλιτέχνες»

Tyla

Σε αντίθεση με το τι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, η άνοδός τη δεν ήταν από τη μία στιγμή στην άλλη. Στην πραγματικότητα, χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια επίπονου αγώνα για να καταφέρει να γίνει διάσημη.

Η 22χρονη Tyla Laura Seethal -όπως είναι το πλήρες όνομά της- είναι το μεσαίο από πέντε παιδιά και είναι Ινδικής, Ζουλού, Μαυρικιανής και Ιρλανδικής καταγωγής. Με την αποφασιστικότητά της και την υποστήριξη της οικογένειάς της, από νεαρή ηλικία συμμετείχε σε θεατρικές και χορωδιακές δραστηριότητες στο σχολείο της.

Από όταν ήταν τελειόφοιτη στο γυμνάσιο, άρχισε να μοιράζεται την πρωτότυπη μουσική της, καθώς και διασκευές μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Λίγους μήνες αργότερα, άρχισε να παρουσιάζει τα τραγούδια της διάφορους παραγωγούς και “μεγάλα κεφάλια” της μουσικής βιομηχανίας με την ελπίδα να καταφέρει να βρει την ευκαιρία της.

Tyla

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της ως μηχανικός, η Tyla έκανε και τα πρώτα της βήματα στη μουσική. Ωστόσο, η νεαρή τραγουδίστρια αποφάσισε να βάλει το πτυχίο της σε αναμονή για ένα χρόνο, προκειμένου να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην καριέρα της. Σε αυτό συνέβαλε και μία πραγματικά αγχωτική περίοδος που πέρασε.

Σε αυτό της το βήμα, οι γονείς της δεν ήταν πολύ ενθαρρυντικοί. Όπως δήλωσε στο People:

«Χρειάστηκε πολύ πειθώ για να μου επιτρέψουν να κάνω μόνο αυτό»

Στη συνέχεια, ήρθε το TikTok. Η Tyla άρχισε να συγκεντρώσει θαυμαστές μέσα από τη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19. Στα πρώτα βίντεο της μοιραζόταν με τους ακόλουθούς της χορευτικές ρουτίνες, καθώς και διασκευές τραγουδιών. Πλέον, έχει πάνω από 7,3 εκατομμύρια ακόλουθους.

@tyla_Idk about you, but that did NOTHING 😂♬ True Jackson VP theme – Youalreadyknowbb

Προς το τέλος του 2019, η Tyla κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό της single «Getting Late» που τη βρίσκει να συνεργάζεται με τον Νοτιοαφρικανό παραγωγό Kooldrink. Το ηλεκτρικό τραγούδι με στοιχεία Amapiano ήταν η επίσημη γνωριμία κοινού με τα βελούδινα φωνητικά της νεαρής καλλιτέχνη, ενώ το μουσικό βίντεο κλιπ -που κυκλοφόρησε δύο χρόνια αργότερα- ανέδειξε τις χορευτικές ικανότητές της.

Το τραγούδι τράβηξε την προσοχή των ακροατών και κατάφερε να ξεπεράσει τα σύνορα της Νότιας Αφρικής με δισκογραφικές από όλο τον κόσμο να αρχίσουν να κάνουν προσφορές συμβολαίων στη νέα καλλιτέχνη. Παρά την πληθώρα προσφορών, η ίδια επέλεξε την Epic Records, που ανήκει στη Sony Music Entertainment.

Το 2021 βρίσκει την Tyla να συνεργάζεται ξανά με τον Kooldrink, ενώ και ο DJ Lag να δίνει τη συμβολή του για το νέο τραγούδι «Getting Late», το οποίο -μαζί με το προηγούμενο single της- αποτέλεσαν μέρος του soundtrack της 2ης σεζόν της νοτιοαφρικανικής δραματικής σειράς «Blood & Water». Η σειρά προβλήθηκε παγκοσμίως μέσα από το Netflix, δίνοντας ακόμα μία ευκαιρία στην τραγουδίστρια να την γνωρίσει ένα παγκόσμιο κοινό.

Το επόμενο έτος, έρχεται η στιγμή να ανοίξει τα καλλιτεχνικά της φτερά και να μας χαρίσει το τραγούδι «To Last». Το τραγούδι βρίσκει τη νεαρή καλλιτέχνη να προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τον πόνο μιας αποτυχημένης σχέσης. Η σύνθεση και οι στίχοι του έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα λαμπερά, αισιόδοξα συναισθήματα των προηγούμενων κομματιών της.

Tyla

Σε μια ένδειξη συνεχιζόμενης ανέλιξης της καριέρας της και της επιρροής της στη Νοτιοαφρικανική μουσική σκηνή, η Tyla κυκλοφόρησε ένα remix του «To Last» με τον γνωστό παραγωγό επιτυχιών DJ Maphorisa και τον ταλαντούχο σταρ Young Stunna, ενώ εμφανίστηκε και στο πλάι των Young Stunna και Madumane στο τραγούδι «Thata Ahh» από τους παραγωγούς DJ Maphorisa, ShaunMusiQ και Ftears.

Το 2023 κυκλοφορεί το «Been Thinking», μια εξερεύνηση της θηλυκότητας. Στο μουσικό βίντεο, το οποίο σκηνοθετεί ο Meji Alabi, η νεαρή σταρ βρίσκεται στο στοιχείο της, κουνώντας το σώμα της σε συγχρονισμό με τους uptempo Pop ρυθμούς του τραγουδιού. Ακολουθεί η συνεργασία με την Ayra Starr από τη Νιγηρία στο «Girl Next Door». Η συνεργασία αυτή έριξε ακόμα περισσότερο φως στην ανερχόμενη γενιά γυναικών σούπερ σταρ της μουσικής στην αφρικανική ήπειρο.

Λίγους μήνες μετά, τον Ιούλιο του 2023, η Tyla κυκλοφορεί το τραγούδι που έμελλε να την εγκαθιδρύσει στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Ο λόγος για το «Water». Το τραγούδι θα λειτουργούσε ως το lead single από το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ.

Μετά τη δημιουργία ενός viral χορευτικού challenge στο TikTok, το τραγούδι έγινε παγκόσμια επιτυχία και σκαρφάλωσε στο top 10 των τσαρτ στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία, μεταξύ πολλών άλλων χωρών. Έκανε, επίσης, την καλλιτέχνη τη νεότερη Νοτιοαφρικανή και την πρώτη Νοτιοαφρικανική σόλο καλλιτέχνη που μπήκε στο αμερικανικό Billboard Hot 100 τα τελευταία 55 χρόνια.

Το τραγούδι της χάρισε και το πρώτο της βραβείο Grammy. Με αυτό το βραβείο, έγινε ακόμα η νεότερη Νοτιοαφρικανή καλλιτέχνις που κερδίζει βραβείο της Μουσικής Ακαδημίας της Αμερικής.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία!

@itsmonik #waterdancechallenge ♬ Water – Tyla

Η Tyla μας χάρισε ξημερώματα Παρασκευής (22/3) το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ που αποτελείται από 13 τραγούδι και ένα remix της μεγαλύτερης επιτυχίας της «Water». Με τη νέα κυκλοφορίας της φαίνεται να έχει στραμμένο το βλέμμα της στο να κατακτήσει τον κόσμο με τη μουσική της.

Όπως έχει πει η ίδια σε συνέντευξή της:

«Πραγματικά θα μου άρεσε ο κόσμος να μπορεί να πει ότι ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης αυτή τη στιγμή στον πλανήτη είναι από την Αφρική. Ξέρεις σαν γέννημα θρέμμα της ηπείρου αυτής, τι στο καλό; Δεν είχαμε ποτέ κάτι τέτοιο»

Tyla

Τα πρώτα δείγμα είναι άκρως ενθαρρυντικά. Μένει να δούμε αν η Tyla θα καταφέρει να πραγματοποιήσει όλους τους στόχους της!

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1