Ολυμπιακός: Τελικός τετράδας κόντρα στη Βιλερμπάν
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Βιλερμπάν στο ΣΕΦ με στόχο την κατοχύρωση της τετράδας.

Επιστροφή στις νίκες αναζητά ο Ολυμπιακός απέναντι στη Βιλερμπάν, την Πέμπτη (21/3, 21:15), όταν υποδέχεται τη γαλλική Βιλερμπάν, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Euroleague. Η τελευταία «διαβολοβδομάδα» στην κανονική περίοδο της Euroleague, δεν άρχισε καλά για τους «ερυθρόλευκους», αφού είδαν την Αναντολού Εφές να βάζει τέλος στο σερί τους (6-0), στο Σινάν Ερντέμ της Κωνσταντινούπολης.

01 Ιαν. 1970
'
-

Η αμυντική λειτουργία των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε απέναντι σε μία φύσει επιθετική ομάδα όπως η Εφές, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα, με 85-72, η ομάδα του Πειραιά την περασμένη Τρίτη (19/3), για την 30ή αγωνιστική.

Τέσσερις στροφές πριν τη γραμμή του φίνις της κανονικής περιόδου, ο Ολυμπιακός έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά του να βρίσκεται στην πρώτη τετράδα που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, λίγες ημέρες μετά τη μεγάλη νίκη του επί του Παναθηναϊκού, στο ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» στο ΣΕΦ.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θέλουν να κάνουν το τέσσερα στα τέσσερα αρχής γενομένης απέναντι στη Βιλερμπάν, γνωρίζοντας πως έχουν δύσκολο πρόγραμμα, αφού μετά το ματς με τους Γάλλους ακολουθεί η Παρτιζάν στο Βελιγράδι (28/3), ο Ερυθρός Αστέρας στο Βελιγράδι (4/4) και η Φενερμπαχτσέ στο ΣΕΦ (12/4).

Ο πρώτος… τελικός, λοιπόν μετά το… στραβοπάτημα στην Πόλη, για τον Ολυμπιακό είναι απέναντι στη Βιλερμπάν, ομάδα που βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 7 νίκες – 23 ήττες. Όμως, αλίμονο σε όποιον υποτιμήσει τη Βιλερμπάν! Η ομάδα του Πιερίκ Πουπέ έβαλε δύσκολα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ την περασμένη Τρίτη (19/3).

Έστω κι αν το “Aleksandar Nikolic Hall” του Βελιγραδίου ήταν άδειο, οι Ισραηλινοί επικράτησαν με 98-90 της Βιλερμπάν κι ενώ οι Γάλλοι είχαν την πρωτοπορία έως και 4 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ματς. Μία αγωνιστική νωρίτερα δε, την 29η, η Βιλερμπάν επικράτησε εντός έδρας της Αναντολού Εφές, με 84-80! Πριν, την 28η αγωνιστική, οι Γάλλοι είχαν ηττηθεί στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό, με 85-67.

Στην περιφέρεια, η Βιλερμπάν βασίζεται στον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Παρίς Λι (2022-23) και στον 36χρονο Γάλλο διεθνή Νάντο ντε Κολό ο οποίος μετά τη Φενερμπαχτσέ υπέγραψε στη Βιλερμπάν το καλοκαίρι του 2022. Οι γκαρντ του Ολυμπιακού, με πρώτο και καλύτερο τον Τόμας Ουόκαπ, μπορούν να τους σταματήσουν, αν η ομάδα του Ολυμπιακού πιέσει στην άμυνα και δεν παρουσιαστεί όπως παρουσιάστηκε απέναντι στην Εφές.

Ο Τιμοτέ Λουβαβού-Καμπαρό αποτελεί την επιθετική «αιχμή» της Βιλερμπάν, ενώ άξιος συμπαραστάτης του είναι ο επίσης πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού (2018-19) Ντεσόν Τόμας. Πάντα επικίνδυνοι μπορούν να γίνουν οι φόργουορντ Έντουιν Τζάκσον κααύρι ο Αμερικανός Ντέιβιντ Λάιτι. Πίτερς και Παπανικολάου θα έχουν σημαντικό ρόλο, όπως και ο Πετρούσεφ και στα δύο μισά του παρκέ.

Στο «5», ο Γάλλος διεθνής Μουσταφά Φαλ του Ολυμπιακού θα βρει απέναντί του τον αδελφό του, Γιουσούφα Φαλ, ο οποίος έχει 8,7 πόντους και 6,5 ριμπάουντ μέσο όρο ανά αγώνα. Μαζί με τον Ράιτ Μόουζες θα πρέπει να σταματήσουν εκτός από τον Γιουσούφα Φαλ, και τον Σενεγαλέζο σέντερ της Βιλερμπάν Εμπαγιέ Εντιαγέ, αλλά και τον έμπειρο Γάλλο σέντερ Ζοφρί Λοβέρν.

Επιθετικά, οι δύο ομάδες σημειώνουν ακριβώς τους ίδιους πόντους, δηλαδή 78,6 μέσο όρο ανά αγώνα. Όμως, ο Ολυμπιακός δέχεται 75 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα, ενώ η Βιλερμπάν… 86 πόντους μέσο όρο. Η άμυνα είναι, λοιπόν η Αχίλλειος πτέρνα της Βιλερμπάν, κάτι που σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί υψηλά νούμερα παραγωγικότητας αυτή τη φορά αν θέλει να ξεπεράσει, χωρίς να ιδρώσει το εμπόδιο της γαλλικής ομάδας.

Διαιτητές της αναμέτρησης, Ολυμπιακός-Βιλερμπάν (21/3, 21:15), στο ΣΕΦ, για την 31η αγωνιστική της Euroleague ορίστηκαν οι Ρόμπερτ Λότερμοζερ (Γερμανία), Τόμας Τραβίτσκι (Πολωνία) και Μάριο Μάικιτς (Σλοβενία).

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;