Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χωρίς Ρώσους και Λευκορώσους η παρέλαση στην τελετή έναρξης
Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΔΟΕ, οι αθλητές από τις δύο χώρες θα παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης, ωστόσο, δεν θα λάβουν μέρος στην παρέλαση των ομάδων.

Οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι δεν θα λάβουν μέρος στην παρέλαση των αθλητών κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων τον Ιούλιο, ανακοίνωσε την Τρίτη η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΔΟΕ, οι αθλητές από τις δύο χώρες θα παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης, ωστόσο, δεν θα λάβουν μέρος στην παρέλαση των ομάδων, η οποία θα πραγματοποιηθεί με βάρκες κατά μήκος του Σηκουάνα.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι αθλητές από τις δύο χώρες θα αγωνιστούν ατομικά ως ουδέτεροι (individual neutral athletes), χωρίς τις σημαίες και τους ύμνους τους, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022.

«Δεν θα συμμετάσχουν στην παρέλαση των αποστολών κατά την τελετή έναρξης, καθώς θεωρούνται μεμονωμένοι αθλητές», δήλωσε η ΔΟΕ μετά τη συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου. Πρόσθεσε δε πως «θα τους δοθεί η ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία της διοργάνωσης».

Παράλληλα, η ΔΟΕ τονίζει πως όσοι αθλητές προκριθούν για τους Αγώνες, θα ελεγχθούν από τριμελή επιτροπή προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας που έχουν τεθεί για αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Ειδικότερα, οι αθλητές που υποστηρίζουν ενεργά τον πόλεμο, τον οποίο η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», και συνδέονται με τον στρατό ή τις υπηρεσίες ασφαλείας, δεν θα μπορούν να λάβουν μέρος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΔΟΕ, 36 Ρώσοι και 22 Λευκορώσοι αθλητές αναμένεται να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, σε σύγκριση με την ομάδα των 330 Ρώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021. Η αποστολή της Λευκορωσίας αριθμούσε 104 αθλητές σε εκείνους τους Αγώνες.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;