Τσίμπα ένα Χαμόγελο: Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην Ευτυχία
Το InfinityGreece πραγματοποιεί για 7η συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Ευτυχίας από τις 19/03 έως και τις 22/03, χαρίζοντας χαμόγελα σε όλη τη Θεσσαλονίκη.

Η Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας είναι μια παγκόσμια εκδήλωση που διοργανώνεται από τα Ηνωμένα Έθνη κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου. Μας υπενθυμίζει ότι το να είσαι ευτυχισμέν@ είναι ανθρώπινο δικαίωμα και αξίζει να γιορτάζεται. Με αφορμή αυτό, το InfinityGreece πραγματοποιεί για 7η συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Ευτυχίας, χαρίζοντας χαμόγελα σε όλη την Θεσσαλονίκη.

Η ευτυχία είναι ένα θέμα που ανέκαθεν απασχολούσε την ανθρωπότητα. Σύμφωνα με την σχετική έκθεση του Παγκόσμιου Δείκτη Ευτυχίας, το ζήτημα της αναζήτησης της ευτυχίας είναι πολυδιάστατο και έχει πολλές παραμέτρους. Με τη φετινή μας διοργάνωση θα θέλαμε να αναδείξουμε ότι υπάρχει μια σειρά πραγμάτων που μπορούν να μας κάνουν ευτυχισμένους, όπως: η σωματική και η ψυχική υγεία, το ασφαλές περιβάλλον στην εργασία, η σημασία της ανάπτυξης της ψυχικής ανθεκτικότητας, ο εθελοντισμός, η ενασχόληση με το περιβάλλον, η αγάπη για τα ζώα,  η ευγνωμοσύνη και πολλά ακόμη. Είναι καθαρά επιλογή μας πως θα μάθουμε να νιώθει όμορφα ο εαυτός μας.

Σκοπός λοιπόν του φεστιβάλ είναι η μετάδοση της χαράς σε ολόκληρη την πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς και η εύρεση του τρόπου που μπορούν οι άνθρωποι να γίνουν πιο ευτυχισμένοι.

Πώς θα πραγματοποιηθεί αυτό;

Το InfinityGreece αναλαμβάνει δράση για την υλοποίηση ενός τετραήμερου φεστιβάλ γεμάτο ευτυχία! Το Φεστιβάλ Ευτυχίας θα διεξαχθεί από τις 19/03/2024 έως και τις 22/03/2024. Την Τρίτη 19.03 θα λάβουν χώρα δράσεις που σχετίζονται με την σωματική υγεία και την ευεξία. Ειδικότερα, το απόγευμα στα γραφεία του InfinityGreece (Βαλαωρίτου 20), στις 16:30, θα γίνει ένα session Yoga από την εξειδικευμένη Personal Instructor Ζωή Προκοπάκη. Στις 18:30 θα λάβει χώρα ένα Latin Dance Workshop από την έμπειρη χορεύτρια Φωτεινή Κόκκα. Οι συγκεκριμένες δράσεις απευθύνονται σε όλους ανεξαρτήτως ικανοτήτων.

Την Τετάρτη 20.03 (Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας) θα διεξαχθεί το Pre-Event από τις 11:00 έως τις 16:00, όπου η ομάδα μας θα σε περιμένει στην Αριστοτέλους στο ύψος του Glassbox.  Οι δράσεις μας θα περιλαμβάνουν Infopoints, με σχετικές για την ευτυχία πληροφορίες, καθώς και θετικές ειδήσεις ανά τον κόσμο. Επιπλέον, θα λάβουν χώρα διαγωνισμοίδιαδραστικά παιχνίδια από την ομάδα του YouthLab, μοίρασμα μπαλονιών στο κίτρινο χρώμα της ευτυχίας. Άλλες δραστηριότητες, δημιουργικού χαρακτήρα (π.χ. ένα “Δέντρο της Ευτυχίας”), θα σου δώσουν την ευκαιρία να προσθέσεις την δική σου άποψη και πινελιά για την ευτυχία!

Το μεσημέρι της Τετάρτης (14:00 έως 16:00), οι εθελοντές μας θα μοιράζουν τα so-called “Τσιμποχαμόγελα”  στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Δηλαδή, θα υπάρχουν ορισμένα χαρτάκια, στα οποία θα αναγράφονται λέξεις που περιγράφουν την ευτυχία! Αυτά είναι Α4 χαρτιά, από τα οποία ”τσιμπάς” οτιδήποτε σου λείπει από την καθημερινότητα σου όπως ελπίδα, χαρά, ηρεμία, αγάπη και πολλά άλλα. Αν θες να γίνεις και εσύ μέλος της ομάδας μας και να δώσεις χαρά τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης μοιράζοντας Τσιμποχαμόγελα, δήλωσε συμμετοχή εδώ.

Το απόγευμα της Τετάρτης (20.03 στις 17:00) στο The Caravan B&B θα ακολουθήσει  σχετική εκδήλωση  για θέματα κοινωνικής ευτυχίας και θετικής ψυχολογίας με βασικό στόχο την κατανόηση της ευτυχίας σε διαφορετικές πτυχές της ζωής του ανθρώπου. Η Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Σαββίνα Μορέλου, θα παρουσιάσει πρακτικές ευτυχίας ανά τον κόσμο. Η ομάδα της Iasis at Work και συγκεκριμένα η συνεργάτης κα Μαγδαληνή Λουκίδου, Κοινωνική Λειτουργός, θα μας μιλήσει για την ευτυχία, την ανάπτυξη της ψυχικής ανθεκτικότητας στην εργασία, καθώς και για τρόπους εξέλιξης του χαρακτήρα και της προόδου ως προς την ψυχική ευημερία. Έπειτα, η ψυχολόγος Μαρία Αραμπατζή θα μας τονίσει τον ρόλο των θετικών συναισθημάτων στους ανθρώπους. Ένα ακόλουθο Workshop Θετικής Ψυχολογίας  θα εστιάσει στα θετικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά, την ψυχική ανθεκτικότητα και την ευγνωμοσύνη.

Συνεργάτες μας θα βρίσκονται με την μορφή Infopoints: Ιasis at WorkGreenpeaceSkywalkerActionAidΦιλοζωική Οργάνωση Noiazomai – Animal Rescue Thessaloniki Greece ενώ θα λάβουν χώρα και διαγωνισμοί με πολλά δώρα και εκπλήξεις! Το “Κοινωνικό Εισιτήριο” της εκδήλωσης θα αποσκοπεί στην συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων, ώστε να στηριχθεί το ”Ίδρυμα η Μέλισσα Ορφανοτροφείο Θηλέων”, εδώ μπορείς να δεις πώς μπορείς να βοηθήσεις .Μετά τις 21:00 θα πραγματοποιηθεί AfterParty – “10 χρόνια Ευτυχίας – 10 χρόνια Infinity Greece”, όπου θα γίνει και η έναρξη του εορτασμού των γενεθλίων του οργανισμού.

Την Πέμπτη 21.03 (17:00- 19:00) θα πραγματοποιηθεί μία εθελοντική δράση σε συνεργασία με την Φιλοζωική Οργάνωση Spectral Stray Action στην οδό Θεσσαλονίκης 20, στο Ωραιόκαστρο. Στόχος είναι να αναδειχθεί η συσχέτιση της ευτυχίας με την απόκτηση ενός κατοικίδιου. Ελάτε να γνωρίσουμε μαζί τις υπέροχες δράσεις τους, αλλά και τα πιο γλυκά ζωάκια που χρειάζονται φροντίδα και κατανόηση.

Η Spectral Stray Action είναι ένας πολιτιστικός και φιλοζωικός σύλλογος που δραστηριοποιείται στο Ωραιόκαστρο και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Δρα στους  χώρους της περίθαλψης, προστασίας και φροντίδας αδέσποτων ζώων του δήμου Ωραιοκάστρου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Επίσης μεριμνά για τις νοσηλείες, θεραπείες, στειρώσεις και υιοθεσίες ζώων. Μπορείτε να φτάσετε στα κεντρικά του οργανισμού με το λεωφορείο 56, σταματώντας στην στάση Πλακίδα.

Την Παρασκευή 22.03 (14:00 – 17:00) στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα λάβει δράση το project του ελληνικού γραφείου της Greenpeace ‘’Ραντεβού στις Βρύσες”, μια πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας και του ελληνικού γραφείου της Greenpeace, εκεί θα βρείτε πολλά ενημερωτικά infopoint, δράσεις δρόμου και διαδραστικά παιχνίδια. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με σκοπό να διεκδικήσουμε την πρόσβαση σε τρεχούμενο και πόσιμο νερό και την εγκατάσταση και συντήρηση δημόσιων βρυσών παντού, καθώς και το να μειωθούν τα χιλιάδες πλαστικά μπουκαλάκια που χρησιμοποιούνται καθημερινά και να ενισχύσουμε την κουλτούρα της επαναχρησιμοποίησης.

Η Greenpeace είναι μία μη κυβερνητική περιβαλλοντική οργάνωση η οποία δραστηριοποιείται δυναμικά σε ζητήματα βιωσιμότητας της ενέργειας, των θαλασσών και της διατροφής.

Το βράδυ της Παρασκευής είσαι καλεσμένος στο Cine Happy Night at InfinityGreece στα γραφεία του InfinityGreece όπου θα προβληθεί μια ταινία σχετική με την ευτυχία. Η προβολή θα γίνει στις 20:00, στα κεντρικά μας γραφεία στην Βαλαωρίτου 20, στον τέταρτο όροφο.

Υποστηρικτές στο Φεστιβάλ Ευτυχίας «Τσίμπα ένα Χαμόγελο».

Η υλοποίηση του Φεστιβάλ δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την πολύτιμη αρωγή των υποστηρικτών μας, οι οποίοι στηρίζουν την προσπάθεια μας, συμμετέχοντας σε ένα εναλλακτικό Φεστιβάλ Ευτυχίας και μεταδίδοντας χαρά στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Επομένως, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποστηρικτές μας, με την προσφορά της μοναδικής αίθουσας εκδηλώσεων στο The Caravan Bed and Breakfast, με την παροχή απολαυστικών αναψυκτικών την Σουρωτή , με την παροχή ξηρών καρπών τον Χαρίλαος – Εργαστήριο Ξηρών Καρπών και χειροποιήτων σοκολατένιων treats το Oh la la chocolat, καθώς και τους The MindTrap Mediterranean CosmosCurves Cyprus Greece και Animus Day Spa | Spa Μασάζ Θεσσαλονίκη για τα υπέροχα δώρα που προσφέρουν στο κοινό της εκδήλωσης.

Συνεργάτες στο Φεστιβάλ Ευτυχίας «Τσίμπα ένα Χαμόγελο»

Η επιτυχία του Φεστιβάλ οφείλεται σε σημαντικό βαθμό και στην πολύτιμη βοήθεια που θα προσφέρουν και οι συνεργάτες μας. Η αφοσίωση τους στην προώθηση της χαράς σε όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης έκανε την οργάνωση αυτού του εναλλακτικού Φεστιβάλ Ευτυχίας

Iasis at Work

Skywalker

Greenpeace 

ActionAid

Φιλοζωική Οργάνωση Noiazomai – Animal Rescue Thessaloniki Greece 

Ίδρυμα ‘’Η Μέλισσα’’ Ορφανοτροφείο Θηλέων

Δηλώστε τώρα συμμετοχή αν θέλετε να πάρετε μέρος στην οργανωτική του Φεστιβάλ εδώ

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Infinity Greece εδώ

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την ημερίδα και το After Party εδώ

Το neolaia.gr είναι χορηγός επικοινωνίας στο Φεστιβάλ Ευτυχίας του InfinityGreece!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;