Καθαρά Δευτέρα 2024: Τρεις κοντινοί προορισμοί στην Αθήνα για εκδρομές της τελευταίας στιγμής
Η Καθαρά Δευτέρα, αποτελεί μία καλή ευκαιρία για να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα - Τρεις κοντινοί προορισμοί στην Αθήνα για το τριήμερο

Η Ελλάδα διαθέτει υπέροχους προορισμούς, οι οποίοι ενδείκνυνται για όλες τις εποχές του χρόνου.  Στις 18 Μαρτίου «πέφτει» φέτος η Καθαρά Δευτέρα, η οποία αποτελεί μία καλή ευκαιρία για να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα.

Καθαρά Δευτέρα: Τρεις κοντινοί προορισμοί στην Αθήνα για το τριήμερο

Καλάβρυτα

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @kalavryta_gram

Απέχοντας μόλις τρεις ώρες από την Αθήνα και έχοντας χιονοδρομικό κέντρο με δώδεκα πίστες, τη γραμμή του Οδοντωτού που λειτουργεία από το 1896, ένα φαράγγι που ψηφίστηκε ως ένα από τα δέκα ωραιότερα της Ευρώπης, φύση απαράμιλλης ομορφιάς, θρησκευτικά αξιοθέατα, μουσεία και σπήλαια με υπόγειες λίμνες, αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν τις χειμερινές διακοπές, τη φύση, την ιστορία και τα σπορ βουνού.

Στην πόλη των Καλαβρύτων θα απολαύσετε τη διαμονή στους ορεινούς και παραδοσιακούς ξενώνες με τζάκι, θα γευτείτε παραδοσιακά τοπικά εδέσματα στα εστιατόρια, θα απολαύσετε τη βόλτα σας στη γραφική πλατεία Ελευθερίας και το πλατανόδασος στο Πλανητέρο.

Αίγινα

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Αίγινα – Aegina island 💙 (@aegina_greece_)

Νησί με μακραίωνη ιστορία, η Αίγινα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο σε αρκετές φάσεις της ελληνικής ιστορίας, αφού αποτέλεσε εκτός των άλλων, και την έδρα της πρώτης κυβέρνησης του νεοσύστατου ελληνικού κράτους (1828). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας έχτισε εντυπωσιακά νεοκλασικά κτήρια προκειμένου να στεγάσει την έδρα του, τα οποία αξίζει να επισκεφθείτε κατά την παραμονή σας στο νησί. Η Αίγινα, το μεγαλύτερο σε έκταση νησί του Αργοσαρωνικού, αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες λόγω της μικρής του απόστασης από το λιμάνι του Πειραιά (λιγότερο από μία ώρα).

Είναι ιδιαίτερα γραφική, με καθαρές θάλασσες, φημισμένα μοναστήρια, σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, γοητευτική πρωτεύουσα και όμορφα χωριά. Φημίζεται για τα φιστίκια της, τα κεραμικά της και τις δαντέλες. Η Αίγινα σίγουρα αποτελεί έναν εξαιρετικό προορισμό για σύντομες, ανοιξιάτικες εκδρομές.

Ναύπλιο

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nafplio,Greece 🇬🇷 (@nafplio_view)

Από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας, η πόλη του Ναυπλίου, πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους από το 1823 έως το 1834, χτίστηκε σύμφωνα με τη μυθολογία από το Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα και της Δαναΐδας Ανυμώνης. Αρχαία τείχη, μεσαιωνικά κάστρα, μνημεία, αγάλματα, οθωμανικές κρήνες, βενετσιάνικα και νεοκλασικά κτήρια, όλα γοητευτικά ιστορικά αλλά και αρχιτεκτονικά κοσμήματα, επιφυλάσσουν μεγαλοπρεπή υποδοχή στον επισκέπτη.

Το Ναύπλιο αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό καθώς βρίσκεται μόλις 140 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Είναι πασίγνωστο για το Μπούρτζι, ένα μικρό κάστρο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι του Ναυπλίου και από το κάστρο Παλαμίδι από την Ενετική εποχή. Επίσης σε πολύ κοντινές αποστάσεις βρίσκονται πολλοί σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι. Οι δρόμοι του Ναυπλίου είναι γεμάτοι απο εστιατόρια με παραδοσιακή και ξένη κουζίνα, ταβέρνες, ψαροταβέρνες, μεζεδοπωλεία, μπαράκια, καφετέριες και κέντρα διασκέδασης.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;