Ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο οι εννιά ενήλικες
Ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν οι 9 από τους 21 συλληφθέντες

Ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν οι 9 από τους 21 συλληφθέντες, για την ομοφοβική επίθεση σε βάρος δύο τρανς ατόμων στην πλατεία Αριστοτέλους, το βράδυ του Σαββάτου.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για εξύβριση, με την επιβαρυντική περίσταση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ενώ δύο από αυτούς κατηγορούνται επίσης για απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, επίσης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πιθανότερο είναι να ζητήσουν αναβολή προκειμένου να απολογηθούν.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή ελεύθεροι αφέθηκαν, με προφορική εντολή εισαγγελέα, οι 11 ανήλικοι που συνελήφθησαν για την ίδια υπόθεση, οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων.

Νωρίτερα, παρέμβαση για τον χθεσινό προπηλακισμό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, προκειμένου να διερευνηθεί εάν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις, όπως διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγία ή διχόνοια και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Παράλληλα, η κ. Αδειλίνη παρήγγειλε στον διευθύνοντα προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης να εποπτεύσει τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών και να την ενημερώσει σχετικά.

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;