Τσικνοπέμπτη 2024: Συνταγή για τηγανιά με κοτόπουλο, λουκάνικα και μπίρα
Η Τσικνοπέμπτη 2024 είναι μια μέρα μακριά. Ετοιμάσου για την πιο μυρωδάτη και πικάντικη τηγανιά με σπιρτάδα από τη μπίρα και πλούσια νοστιμιά από τον συνδυασμό κοτόπουλου με χωριάτικο λουκάνικο.

Τσικνοπέμπτη 2024 είναι αύριο και, ειδικά για σένα που δεν θα πας έξω για φαγητό, μία είναι η διέξοδος αλλά και η ιδανική πρόταση ένεκα της μέρας: μαγείρεμα και τσίκνισμα στο σπίτι. Τι καλύτερο; Πού να κάνεις κράτηση, πού να τρέχεις, γιατί να ταλαιπωρείσαι με το πάρκινγκ…

Ρίξε τη ματιά σου στην παρακάτω συνταγή για την πιο απολαυστική τηγανιά του Γαστρονόμου, με μπίρα και πλούσια νοστιμιά από τον συνδυασμό κοτόπουλου με χωριάτικο λουκάνικο, και καλή όρεξη!

Έχουμε και λέμε:

  • 15′ προετοιμασία
  • 20′ ψήσιμο
  • Σύνολο: 35′

Υλικά

  • Μερίδες: για 4-6 μερίδες, ως μεζές
  • 500 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους 2-3 εκ.
  • 150 γρ. χοιρινό λουκάνικο με πράσο, κομμένο σε φέτες πάχους 2 εκ.
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ελαφρά κοπανισμένες
  • 200 ml μπίρα της αρεσκείας μας
  • τα φύλλα από 5 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε την τηγανιά κοτόπουλου με λουκάνικα και μπίρα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  • Σοτάρουμε το κοτόπουλο με το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
  • Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ.
  • Στο ίδιο τηγάνι και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το τσίλι και το λουκάνικο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά τα λουκάνικα και από τις δύο πλευρές.
  • Ξαναβάζουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο, με όλα τα υγρά που άφησε στο μπολ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθεί με όλα τα υλικά και να ζεσταθεί καλά.
  • Μετριάζουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την μπίρα και μαγειρεύουμε για περίπου 7-8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Σκορπίζουμε τον μαϊντανό, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης

Food styling: Σταυρούλα Φουτσά

Συνταγή: gastronomos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;