Τα εκπαιδευτήρια Δούκα διοργανώνουν εκπαιδευτική ημερίδα για την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας
Στις 9 Μαρτίου η Εκπαιδευτική Ημερίδα για την ενδοσχολική βία στα Εκπαιδευτήρια Δούκα.

 Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα διοργανώνουν στις 9 Μαρτίου Εκπαιδευτική Ημερίδα με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν την ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα και να ενημερώσουν για το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας, αλλά κυρίως να προτείνουν δράσεις και ενέργειες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας στο σχολικό περιβάλλον.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, και με αφορμή την 6η Μαρτίου που έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της βίας στα σχολεία, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα θα φιλοξενήσουν διακεκριμένους επιστήμονες και ειδικούς για να αναλύσουν ποικίλες θεματικές που αφορούν στο σημαντικό αυτό φαινόμενο, όπως τους τομείς του σχολικού εκφοβισμού, τη βία στον ψηφιακό κόσμο, τη σχέση της οικογένειας και του σχολείου, τα εκπαιδευτικά προγράμματα πρόληψης και ψυχοσυναισθηματικής ενδυνάμωσης, τον θεσμό της σχολικής διαμεσολάβησης, τον αθλητισμό  ως αντίδοτο στη βία, τη νομική διάσταση του φαινομένου, αλλά και τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες σημαντικών φορέων και Ιδρυμάτων. Μέσα από τη γόνιμη συζήτηση που θα αναπτυχθεί, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια σφαιρική εικόνα για το ζήτημα, αλλά και τη γνώση για να το εντοπίσουν σε μία προσπάθεια να περιοριστεί το φαινόμενο της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στην ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας, θα παρουσιαστεί από την EANS – European Antibullying Network System – η Πολιτική Πιστοποίησης, την οποία τα Εκπαιδευτήρια Δούκα έχουν ήδη λάβει αποτελώντας το πρώτο σχολείο πανευρωπαϊκά που την αποκτά. 

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα  φιλοδοξούν μέσω της πρωτοβουλίας τους να τονίσουν την ανάγκη πρόληψης φαινομένων βίας και εκφοβισμού, ιδίως εντός των ορίων του σχολείου και να δώσουν το βήμα να ανοίξει ένας σημαντικός διάλογος που θα οδηγήσει στην εξάλειψή τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τους ομιλητές, το πρόγραμμα και για τις δηλώσεις συμμετοχής εδώ: https://conference.doukas.edu.gr/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;