Όσκαρ 2024: 8+1 ταινίες για να δεις μέχρι τη βραδιά της Τελετής Απονομής
Όσκαρ 2024: Εννέα ταινίες για να ξεκινήσεις του countdown σου μέχρι την βραδιά της μεγάλης Τελετής Απονομής των βραβείων

Η μεγάλη Τελετή Απονομής των βραβείων Όσκαρ 2024 θα πραγματοποιηθεί ξημερώματα Δευτέρας (11/3) τα ξημερώματα. Με κάποιες κατηγορίες να έχουν κλειδώσει -το «Oppenheimer» φαίνεται πως θα σαρώσει- και τα προγνωστικά να δίνουν και να παίρνουν, είπαμε να ρίξουμε φως στις λιγότερο γνωστές ταινίες που κατάφεραν να βρεθούν ανάμεσα στις υποψηφιότητες.

Ταινίες που η Ακαδημία Κινηματογράφου και Τεχνών της Αμερικής βρήκε τρόπο να τιμήσει με μερικές υποψηφιότητες, αλλά χάθηκαν κάπου στις συζητήσεις με τα μεγάλα φαβορί και τις ταινίες που συγκέντρωσαν περισσότερες υποψηφιότητες. Θεωρώντας πως έχεις δεις τα «Oppenheimer», «Barbie», «Poor Things» και «Η Ανατομία μίας Πτώσης», έχουμε φτιάξει μία λίστα με μία ταινία για κάθε μέρα μέχρι την Τελετή Απονομής από αυτές που είναι λιγότερο γνωστές.

Πιο ξέρει, μπορεί να σου αλλάξει και η γνώμη με τις ταινίες που θα έπρεπε να έχουν τιμηθεί περισσότερο στα Όσκαρ 2024, καθώς υπάρχουν αρκετά μικρά διαμαντάκια που δεν αναγνωρίστηκαν όσο θα τους έπρεπε!

1. Past Lives

Ξεκινώντας από την κατηγορία Καλύτερης Ταινίας, βρίσκουμε ένα από τα καλύτερα ρομαντικά δράματα των τελευταίων ετών. Η Celine Song μας εξιστορεί μία προσωπική ιστορία δύο ανθρώπων που αγαπήθηκαν, αλλά ο χρόνος, η απόσταση και τα θέλω τους, τους απομάκρυναν. Μία ιστορία για τα όσα θα μπορούσαν να είχαν γίνει αν… Με τρεις εξαιρετικές ερμηνείες από τους Greta Lee, Teo Yoo και John Magaro, ήταν η μικρή ταινία που θα μπορούσε και κατάφερε να λάβει δύο υποψηφιότητες στα Όσκαρ 2024 -πέρα από την Καλύτερη Ταινία, τη βρίσκουμε και στο Πρωτότυπο Σενάριο.

Η ταινία παίζεται ακόμα στις κινηματογραφικές αίθουσες

2. The Zone of Interest

Ο Jonathan Glazer κατάφερε να μας φέρει μία άκρως πρωτότυπη και ξεχωριστή ταινία που βλέπει τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τα γεγονότα του Ολοκαυτώματος από μία τελείως διαφορετική οπτική. Ένα αριστούργημα που θα σε κάνει να σκεφτείς για την καθημερινότητα και την κοινοτοπία του κακού, αλλά και τη στάση μας σε αυτό. Η ταινία θέλει να “σκύψεις” και να δώσεις προσοχή στους ήχους για αυτό τη βρίσκει υποψήφια στα Όσκαρ 2024 στην κατηγορία Ήχου (που θα έπρεπε να κερδίσει), καθώς και σε τέσσερις ακόμα συμπεριλαμβανομένων αυτών για Καλύτερη Ταινία και Καλύτερη Διεθνή Ταινία (που είναι και το φαβορί)!

Η ταινία παίζεται ακόμα στις κινηματογραφικές αίθουσες

3. Society of the Snow

Μιλώντας για την κατηγορία Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, η νέα ταινία του J. A. Bayona, που μιλάει για το αεροπορικό δυστύχημα στις Άνδεις, όπου οι επιζώντες στράφηκαν στον κανιβαλισμό για να τα βγάλουν πέρα, αποτελεί μία ξεχωριστή -και φρικιαστική- ιστορία επιβίωσης. Ο Ισπανός σκηνοθέτης καταφέρνει να δείξει την ψυχολογία των επιζώντων, αλλά και τον τρόμο της κατάστασης που αναγκάστηκαν να βιώσουν. Ένα αγωνιώδες θρίλερ με πολλές προεκτάσεις τόσο κοινωνικές όσο και ηθικές που δίκαια βρίσκεται στην πεντάδα αυτή των Όσκαρ 2024.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για streaming στο Netflix.

4. May December

Η νέα ταινία του Todd Haynes κατάφερε να βρεθεί υποψήφια στα Όσκαρ 2024 μόνο στην κατηγορία του Πρωτότυπου Σεναρίου. Ένα μικρό αριστούργημα και μία ωδή πάνω στην υποκριτική, αλλά και στο τραύμα και πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τους γύρω μας. Η ταινία μπορεί να κρίθηκε από τους ηθοποιούς που ψηφίζουν στα βραβεία ως μία από αυτές που ρίχνει ευθείες βολές και κριτικάρει την Τέχνη αυτή και έτσι να μην κατάφερε να λάβει την αναγνώριση που της έπρεπε. Για περισσότερα τα έχουμε πει αναλυτικά εδώ!

5. American Fiction

Μία ταινία που μπορεί να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει στην κατηγορία του Διασκευασμένου Σεναρίου στα Όσκαρ 2024. Η ταινία του Cord Jefferson έχει λάβει πέντε συνολικά υποψηφιότητες και έχει καταφέρει να βρει το κοινό της. Πρόκειται για μία τελείως επίκαιρη ανάγνωση των φυλετικών σχέσεων στη σύγχρονη Αμερική και ένα κατηγορώ για τον τρόπο με τον οποίο εξετάζαμε τις σχέσεις αυτές μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα είναι μία μαύρη κωμωδία με εξαιρετικές ερμηνείες και έναν Jeffrey Wright που ζωντανεύει τον χαρακτήρα του και μπορείς να τον φανταστείς να μένει στη διπλανή πόρτα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Prime Video

6. The Boy and the Heron

Πηγαίνοντας τώρα στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, η μάχη θα δοθεί ανάμεσα στο «Spider-Man: Across the Spider-Verse» και στη νέα ταινία του master του είδους Haya Miyazaki. Για εμένα, η ταινία του Ιάπωνα δημιουργού θα έπρεπε να κερδίσει καθώς προσφέρει με ένα μοναδικό τρόπο -όπως μόνο ο Miyazaki γνωρίζει- μηνύματα για το πένθος, την απώλεια και το πώς μπορείς να συνεχίσεις τη ζωή σου. Ίσως, να αποτελεί και το mangum opus του, αλλά αυτό θα το αφήσουμε για τους μελετητές του κινηματογράφου του μέλλοντος να το πουν.

Η ταινία προβάλλεται ακόμα στις κινηματογραφικές αίθουσες

7. Elemental

Μπορεί το 2023 να μην ήταν η χρονιά της Disney και της Pixar. Παρά τα διάφορα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα δύο brand names, όμως, η Pixar κατάφερε να μας δώσει μία όμορφη ιστορία με πολλές κοινωνικές προεκτάσεις. Διαφορετικότητα, ρατσισμός, κοινωνικός αποκλεισμός, καθώς και το μεταναστευτικό είναι θέματα που απασχολούν την ταινία που ευτυχώς κατάφερε να μπει στην πεντάδα της Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων στα Όσκαρ 2024.

Η ταινία είναι διαθέσιμη μέσα από το Disney+

8. Godzilla Minus One

Η νέα ταινία στο δημοφιλές franchise από την Ιαπωνία, είναι ίσως το καλύτερο κεφάλαιο που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Ο Takashi Yamazaki μας δίνει ένα ξεχωριστό σίκουελ που θα μνημονεύεται για χρόνια από τους φανς του franchise. Κρίμα που παίχτηκε στις ελληνικές αίθουσες για μία εβδομάδα μόνο! Ας ελπίσουμε πως θα κερδίσει στα Όσκαρ 2024 το βραβείο Οπτικών Εφέ για να την απολαύσουμε ξανά στην μεγάλη οθόνη. Όπως της αξίζει πραγματικά!

8+1. Napoleon

Το έπος του Ridley Scott σίγουρα δεν είναι η καλύτερη ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη. Αποτελεί, ωστόσο, ένα ιστορικό έπος με στοιχεία μελοδράματος που αξίζει τον χρόνο. Ταυτόχρονα, ο Joaquin Phoenix ως ο Ναπολέων και η Vanessa Kirby στον ρόλο της Ιωσηφίνας είναι εξαιρετική και οι δύο υποψηφιότητες στις τεχνικές κατηγορίες των Όσκαρ 2024 ήταν απόλυτα κατανοητές. Τώρα που μπορείς να τη δεις από την άνεση του σπιτιού σου, γιατί να μην της ρίξεις μία ματιά;

Η ταινία είναι διαθέσιμη μέσα από το Apple TV+

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;