«Έφτασα»: Το μήνυμα που μερικές μάνες δεν είδαν ποτέ
Τέμπη: «Για τους γονείς αυτούς το κενό δεν θα γεμίσει ποτέ. Για μερικά παιδιά δεν ξημέρωσε ποτέ»

Ξέρεις ποια είναι η διαφορά που έχω από αυτά τα 57 άτομα που χάθηκαν εκείνο το τελευταίο βράδυ πριν την Άνοιξη; Ποιό είναι το «άδικό» μου πλεονέκτημα; Εγώ κινούμουν παράλληλα με τις ράγες αυτού του τρένου την ίδια περίπου ώρα, όχι όμως πάνω σ’ αυτές. Εγώ επέλεξα να ταξιδέψω με λεωφορείο, ενώ σκεφτόμουν με τρένο, ενώ άλλοι το επέλεξαν.

Ήξερε κανείς; Αντικειμενικά, όλοι είχαμε στο μυαλό μας το τρένο ως το πιο «ασφαλες». Την ώρα του ταξιδιού μου το κινητό έκλεισε από μπαταρία. Λίγο αργότερα, ξεκίνησαν να δημοσιεύονται τα πρώτα νέα για τα Τέμπη.

Ξέρεις τι διαφορετικό έχω εγώ από αυτούς τους ανθρώπους που έμαθαν αυτά τα νέα για τους αγαπημένους τους ένα όμορφο και -μέχρι εκείνη την ώρα- ήρεμο βράδυ του χειμώνα; Εγώ φτάνοντας στην Θεσσαλονίκη μπήκα στο σπίτι μου και έβαλα το κινητό μου να φορτίσει, απάντησα στην μάνα μου «μάνα έφτασα», απάντησα στους φίλους μου που με έψαχναν και δεν ήξεραν αν ταξίδευα με τρένο ή λεωφορείο ότι είμαι σπίτι μου, είμαι καλά και να μην ανησυχούν.

Αργότερα σκέφτηκα πόση πολυτέλεια ήταν για μένα ότι μπήκα στο σπίτι μου και απάντησα στους ανθρώπους μου, την ίδια ώρα που γονείς μάθαιναν από «δυσφημιστικές» κατά τ’ άλλα πλατφόρμες τα νέα για το τρένο που ταξίδευαν τα παιδιά τους. Πήρα λίγο χρόνο και ξαναδιάβασα το μήνυμα της μάνας μου: «Στείλε όταν φτάσεις», κι εγώ απάντησα ενώ συνομήλικοί μου δεν απάντησαν ποτέ.

Πρόσεξε, είναι εύκολο να μιλάς για κάτι εκ του ασφαλούς. Τι θα έκανες όμως αν ένας δικός σου άνθρωπος ήταν μέσα στο τρένο αυτό; Θα κάναμε την ίδια συζήτηση που κάνουμε τώρα ή θα ήσουν κι εσύ στους δρόμους προσπαθώντας να βρεις το δίκιο που δεν σε αφήνουν να αποδείξεις; Με πόση ψυχραιμία θα άκουγες φράσεις όπως «Όλα γίνονται για κάποιο λόγο», «Κάθε εμπόδιο για καλό»; Πριν μιλάς προσπάθησε να βάζεις τον εαυτό σου στην κατάσταση, ποτέ δεν ξέρεις αν θα βρεθείς εσύ σε αυτή τη θέση. Σου εύχομαι να μην το ζήσεις ποτέ. Για τους γονείς αυτούς το κενό δεν θα γεμίσει ποτέ. Για μερικά παιδιά δεν ξημέρωσε ποτέ.

Διαβάστε ακόμη:

Πηγή εικόνας: Intime

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1