Απεργία: Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Απεργία: Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ, τρένα, «χειρόφρενο» για δεύτερη ημέρα τα ταξί - Πού θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί σήμερα, Τετάρτη, όλη η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει ανακοινώσει η ΑΔΕΔΥ, ένα χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν εκατοντάδες σωματεία εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Οι μετακινήσεις στην Αθήνα θα πραγματοποιούνται μετ’ εμποδίων, καθώς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα υπολειτουργούν, ενώ η Αστυνομία έχει ανακοινώσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο λόγω των απεργιακών συγκεντρώσεων.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Μετρό

Η πρωτεύουσα θα μείνει χωρίς μετρό την Τετάρτη, καθώς 7 σωματεία συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Λεωφορεία

Στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10.00 ή αργότερα, ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20.00.

Τρένα

Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσει και ο σιδηρόδρομος, συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Χωρίς ταξί

Οι ιδιοκτήτες ταξί θα συνεχίσουν για δεύτερο 24ωρο την απεργία τους που ξεκίνησε χθες.

Πού αναμένονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας αναμένεται να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί.

Στο πλαίσιο αυτό, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της πλατείας Κλαυθμώνος, της πλατείας Ομονοίας (Πειραιώς, Πατησίων κ.λπ.), της πλατείας Συντάγματος (Λεωφόρους Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας). καθώς και σε Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Με προσωπικό ασφαλείας ο ΟΑΣΘ

Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΑΣΘ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας οι λεωφορειακές γραμμές θα κυκλοφορούν με προσωπικό ασφαλείας. Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Τι ισχύει με τις πτήσεις

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είχαν προαναγγείλει ότι θα λάβουν μέρος στην απεργία. Με ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. της Ενωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας καλούσε τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ από 00.01 έως 24.00.

Ωστόσο, αργά το βράδυ της Τρίτης, η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και της ΕΝΗΜΑΕΚ/ΥΠΑ κρίθηκε παράνομη μετά από προσφυγή της διοίκησης στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το «Ελ. Βενιζέλος» αναμένεται να πραγματοποιηθούν μόνο όσα δρομολόγια δεν έχουν ακυρωθεί από τις αεροπορικές εταιρείες. Οι ταξιδιώτες καλό θα είναι να επικοινωνήσουν με τις αερογραμμές που είχαν προγραμματίσει να πετάξουν.

Δεμένα πλοία

Δεμένα αναμένεται να παραμείνουν τα πλοία που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν την Τετάρτη από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων. Η απεργιακή κινητοποίηση θα ξεκινήσει 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Ναυτεργάτες θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά.

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Τόσο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας όσο και οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων έχουν ανακοινώσει πως θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία. Τα σχολεία θα υποδεχτούν τους μαθητές την Τετάρτη, αλλά η εικόνα για τα μαθήματα παραμένει ασαφής, καθώς δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί θα αποφασίσουν μεμονωμένα για τη συμμετοχή τους ή μη στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, εκπαιδευτικοί ενημερώνουν γονείς και μαθητές για το τι μέλλει γενέσθαι. Στα γυμνάσια και τα λύκεια, αν κάποιος καθηγητής απεργήσει, οι μαθητές θα έχουν κενό τις ώρες του μαθήματός του.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Στις αυριανές κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, εργατοϋπαλληλικά σωματεία από όλη την Ελλάδα, ιδιωτικοί υπάλληλοι του εμπορίου, εργαζόμενοι στον κλάδο της ενέργειας και των μεταφορών, στις κατασκευές και τις τηλεπικοινωνίες, λογιστές, καλλιτέχνες, οικοδόμοι, εργατοτεχνίτες, εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό, στις τηλεπικοινωνίες, στην ύδρευση, στα ταχυδρομεία και στις ταχυμεταφορές, δημοτικοί υπάλληλοι, ναυτεργάτες, υπάλληλοι στη δημόσια υγεία, ερευνητικοί σύλλογοι και εργαζόμενοι στην ειδική αγωγή. Την απεργία στηρίζει και η ΕΣΑμεΑ.

Πηγή: kathimerini.gr
Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;