American Airlines: Επιβάτης επιχείρησε να ανοίξει την πόρτα αεροπλάνου εν ώρα πτήσης
«Είχε ήδη κατεβάσει τον μηχανισμό ασφαλείας και είχε βάλει τα δύο χέρια του στον μοχλό»

Ένας επιβάτης αεροσκάφους της American Airlines επιχείρησε να ανοίξει την πόρτα της ώρα της πτήσης προκαλώντας πανικό στον αέρα.

Όπως μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ το περιστατικό συνέβη σε αεροσκάφος της American Airlines με προορισμό το Σικάγο, το οποίο μετά από όσα έγιναν υποχρεώθηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο του Νέου Μεξικό, από όπου και είχε απογειωθεί. Σε βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, διακρίνονται άλλοι επιβάτες να προσπαθούν να εμποδίσουν τον άνδρα να ανοίξει μία από τις πόρτες εξόδου.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από την πόλη Αλμπουκέρκη και πετούσε σε υψόμετρο σχεδόν 8.000 μέτρων πριν αλλάξει πορεία, σύμφωνα με τα δεδομένα παρακολούθησης των πτήσεων. «Η πτήση 1219 της American Airlines επέστρεψε χωρίς πρόβλημα στο διεθνές αεροδρόμιο Sunport του Αλμπουκέρκη, στο Νέο Μεξικό, γύρω στις 14.40 τοπική ώρα, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, αφότου το πλήρωμα ενημέρωσε για μια αναταραχή που προκάλεσε ένας επιβάτης. Η FAA πραγματοποιεί έρευνα», ανέφερε στον ιστότοπό της η Αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA), χωρίς ωστόσο να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό.

Ένας από τους επιβάτες μιλώντας μετά την περιπέτεια που πέρασε στον αέρα, ανέφερε πως ο άνδρας «είχε ήδη κατεβάσει τον μηχανισμό ασφαλείας και είχε βάλει τα δύο χέρια του στον μοχλό. Ήταν ένας μεγαλόσωμος τύπος και το είχε ήδη κατεβάσει και δεν ξέρω εάν εσείς μπορείτε να το ακούσετε, όμως υπήρχε μια διαφοροποίηση στην πίεση, σαν ένα σφύριγμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι αρχές βρίσκονται σε επαγρύπνηση στον συγκεκριμένο κλάδο στις ΗΠΑ, έπειτα από ένα περιστατικό που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα, όταν η πόρτα ενός Boeing 737 MAX 9 της Alaska Airlines ξεκόλλησε εν μέσω της πτήσης. Ο αριθμός των απείθαρχων επιβατών έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια, φθάνοντας στο ρεκόρ των σχεδόν 6000 περιστατικών το 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της FAA, ωστόσο τα περιστατικά μειώθηκαν σε περίπου 2000 το 2022 και 2023.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;