Παναγία των Παρισίων: Ξεκίνησε η αποκατάσταση του καμπαναριού της
Η Παναγία των Παρισίων... ετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Η αποξήλωση της σκαλωσιάς γύρω από το καμπαναριό της Παναγίας των Παρισίων (Notre-Dame de Paris), που καταστράφηκε από πυρκαγιά το 2019, «ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες» και θα πρέπει να είναι πλήρως ορατό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ανέφερε το δημόσιο ίδρυμα σήμερα (13/2) στο γαλλικό πρακτορείο (AFP).

Η βελόνα του βέλους, που έγινε πανομοιότυπα με εκείνη που σχεδίασε τον 19ο αιώνα ο αρχιτέκτονας Εζέν Βιολέ τε Λικ, ένα αριστούργημα από μασίφ ξύλο δρυός καλυμμένο με μολύβδινη οροφή, είναι ήδη ορατή, στην κορυφή της οποίας είναι το στέμμα, τον σταυρό και τον χρυσό κόκκορα.

«Η αποξήλωση των σκαλωσιών ξεκίνησε και θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες. Το βέλος θα πρέπει να είναι καθαρά ορατό στον ουρανό του Παρισιού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε αυτή η πηγή.

«Η σκαλωσιά, βάρους 600 τόνων και αποτελούμενη από 70.000 μεταλλικά μέρη, έφτασε σε ύψος 100 μέτρων. Περιλάμβανε 48 επίπεδα, στενά συνυφασμένα με το πλαίσιο», πρόσθεσε.

Το διάσημο καμπαναριό κατέρρευσε, μαζί με άλλα σημεία του καθεδρικού ναού, στις 15 Απριλίου 2019 σε μια φωτιά, οι εικόνες της οποίας μεταδόθηκαν ζωντανά, προκαλώντας παγκόσμια συγκίνηση.

Η επαναλειτουργία του καθεδρικού ναού έχει προγραμματιστεί για τις 8 Δεκεμβρίου.

Οι εργασίες ανοικοδόμησης πρέπει να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου – τους οποίους θα ακολουθήσουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου – και θα εξασφαλιστεί η πρόσβαση του κοινού στις τρεις πύλες του καθεδρικού ναού και στον κεντρικό παρακείμενο δρόμο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Οι νομικές έρευνες για την προέλευση της καταστροφής συνεχίζονται. Με το πέρας της προανάκρισης φέρεται το τυχαίο γεγονός να επικρατεί.

Διαβάστε ακόμη:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;