Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: Αλλάζει όνομα, σλόγκαν και λογότυπο
Για να αναγνωρίζεται καλύτερα από το ευρύ κοινό, αλλά και να είναι πιο ορατή η σύνδεση του με τα Ηνωμένα Έθνη

«ΟΗΕ Τουρισμός» θα ονομάζεται πλέον ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, ενώ άλλαξε το σλόγκαν και το λογότυπό του.

Ο λόγος της μετονομασίας του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού είναι να αναγνωρίζεται καλύτερα από το ευρύ κοινό, αλλά και να είναι πιο ορατή η σύνδεση του με τα Ηνωμένα Έθνη.

Εκτός από την ονομασία, η οποία αποκαλύφθηκε με την ευκαιρία της έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Fitur, στη Μαδρίτη, άλλαξαν και επίσης το λογότυπο και το σλόγκαν. Πλέον, το νέο λογότυπο αναπαριστά μια ανθρώπινη φιγούρα σε κίνηση, ενώ το καινούργιο σλόγκαν είναι: «Να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, θεσμός του ΟΗΕ, δημιουργήθηκε το 1974 και έχει ως στόχο την ανάπτυξη και την προώθηση του τουρισμού στον κόσμο. Από το 2018, διευθύνεται από τον Γεωργιανό Ζουράμπ Πολολικασβίλι, συνασπίζει 160 κράτη μέλη και διαθέτει περιφερειακά γραφεία στην Ιαπωνία, τη Σαουδική Αραβία, τη Βραζιλία και το Μαρόκο, καθώς και στη Μαδρίτη, που αποτελεί την έδρα του. Δημοσιοποιεί τακτικά εκτιμήσεις και προβλέψεις για την τουριστική κίνηση κατά περιφέρειες και κατά χώρα.

Σύμφωνα με το τελευταίο βαρόμετρό του, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, 1,3 δισεκ. τουρίστες ταξίδεψαν πέρυσι στο εξωτερικό, δηλαδή 88% του επιπέδου του 2019, τελευταίου έτους πριν από την πανδημία της Covid-19. Οι εισπράξεις από το διεθνή τουρισμό έφθασαν, από την πλευρά τους, το 1,4 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;