ΗΠΑ: Fake τηλεφώνημα του Μπάιντεν ζητά από ψηφοφόρους να μείνουν σπίτι
«Είναι σημαντικό να φυλάξετε την ψήφο σας για τις εκλογές του Νοεμβρίου»

Καθώς οι κάτοικοι του Νιου Χαμσάιρ ετοιμάζονται να ψηφίσουν στις προκριματικές εκλογές της πολιτείας, ένα φωνητικό μήνυμα που δημιουργήθηκε με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης, προτρέπει τους υποστηρικτές των Δημοκρατικών να μείνουν στο σπίτι τους, προσομοιώνοντας τη φωνή του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Είναι σημαντικό να φυλάξετε την ψήφο σας για τις εκλογές του Νοεμβρίου….η ψήφος αυτή την Τρίτη δίνει μόνο τη δυνατότητα στους Ρεπουμπλικάνους να εκλέξουν ξανά τον Ντόναλντ Τραμπ», ακούγεται στο μήνυμα, που μεταδίδεται μέσω ενός αυτοματοποιημένου συστήματος που καλεί σε οικείες και επιχειρήσεις, αναπαράγοντας το επίμαχο ηχητικό υλικό.

Ο γενικός εισαγγελέας του Νιου Χάμσαϊρ, Τζον Φορμέλα, ανακοίνωσε ότι ερευνά μια προφανή «παράνομη απόπειρα επηρεασμού των προκριματικών εκλογών για το προεδρικό χρίσμα Νιου Χαμσάιρ». «Η έρευνα από τη Μονάδα Εκλογικού Δικαίου βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε.

Από την πλευρά της, η υπεύθυνη της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν, Τζούλι Τσάβες Ροντρίγκεζ, σχολίασε ότι το τηλεφώνημα αποτελεί «παραπληροφόρηση» και προσπάθεια καταστολής της ψηφοφορίας.

Στο κατασκευασμένο μήνυμα, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Reuters, ο Αμερικανός πρόεδρος ακούγεται να χρησιμοποιεί μία από τις χαρακτηριστικές φράσεις του: «Τι ανοησίες».

Οι κλήσεις φαίνονταν να προέρχονται από τον προσωπικό αριθμό κινητού τηλεφώνου της Κάθι Σάλιβαν, πρώην επιτρόπου για την εκλογική νομοθεσία του Νιου Χάμσαϊρ και προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος του Νιου Χάμσαϊρ.

Κάνοντας λόγο για απόπειρα παρέμβασης στις εκλογές, η Σάλιβαν ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας. Σε δήλωσή της, ανέφερε ότι ενημερώθηκε σχετικά το βράδυ της Κυριακής, προσθέτοντας ότι ο προσωπικός της αριθμός συνδέθηκε χωρίς την άδειά της.

Πηγή: Reuters

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;