ΜΜM: Τέλος το χάρτινο εισιτήριο - Πότε ξεκινάει το νέο σύστημα
Μόλις λίγες εβδομάδες απομένουν μέχρι την εφαρμογή της υπηρεσίας Tap’N’Pay στα ΜΜΜ της Αθήνας.

Μόλις λίγες εβδομάδες απομένουν μέχρι την εφαρμογή της υπηρεσίας Tap’N’Pay στα ΜΜΜ της Αθήνας που θα περιορίσει σε θεαματικό βαθμό τη χρήση των παραδοσιακών εισιτηρίων.

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την εφαρμογή του νέου συστήματος πληρωμής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας που θα εγκαινιάσει ένα νέο κεφάλαιο στον τρόπο που θα μετακινείται το επιβατικό κοινό.

Πρόκειται για το σύστημα Tap’N’Pay που θα επιτρέπει στον επιβάτη να επιβιβάζεται στα ΜΜΜ της πρωτεύουσας, απλά πλησιάζοντας την τραπεζική του κάρτα (είτε την ίδια, είτε το ψηφιακό αντίγραφό της στο κινητό τηλέφωνο) στον ειδικό αναγνώστη στα επικυρωτικά μηχανήματα δίχως να χρειάζεται να εκδώσει τις ATH.ENA Ticket και ATH.ENA Card.

Αναφορά στο εν λόγω σύστημα έκανε την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου και η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, κατά τον απολογισμό του τριμηνιαίου έργου του υπουργείου και την παρουσίαση των προγραμματισμένων δράσεων.

Όπως επισήμανε, η υπηρεσία θα ξεκινήσει τον Μάρτιο από τις λεωφορειακές γραμμές Express για το αεροδρόμιο και θα είναι διαθέσιμη στο σύνολο της Αθηναϊκής Μητρόπολης πριν το τέλος του 2024.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική σύμβαση υπεγράφη από τον ΟΑΣΑ την προηγούμενη εβδομάδα και το έργο προσφέρει στον επιβάτη τα εξής οφέλη:

– Δεν θα χρειάζεται να προμηθευτεί εισιτήριο μέσω των εκδοτηρίων ή των εκδοτικών μηχανημάτων(ΑΜΕΚ). Διευκρινίζεται ότι οι ATH.ENA Ticket και ATH.ENA Card θα συνεχίσουν να προσφέρονται ως εναλλακτική επιλογή, μιας και υπάρχουν πολλοί πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες.

– Δεν θα χρειάζεται να γνωρίζει τα διαθέσιμα προϊόντα μετακίνησης για να επιλέξει το κατάλληλο. Το σύστημα θα έχει τη δυνατότητα να αναλύσει τα δεδομένα μετακίνησης και η χρέωση στην τραπεζική κάρτα θα είναι ανάλογη με τις διαδρομές, με επιλογή της βέλτιστης.

– Θα εξοικονομεί χρόνο κατά τις μετακινήσεις του, μιας και δεν θα χρειάζεται να αναζητάει τα σημεία πώλησης.

Το νέο σύστημα παρέχει τη δυνατότητα υποστήριξης MaaS (Mobility as a Service), για διασύνδεση με εφαρμογές συνεργατών κινητικότητας όπως ταξί, ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά ποδήλατα, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες, κτλ.

Τέλος, το σύστημα Tap’N’Pay περιορίζοντας τις εκδόσεις χάρτινων εισιτηρίων θα μετριάσει σε σημαντικό βαθμό τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Όπως έχει διαπιστώσει ο ΟΑΣΑ εκατομμύρια αχρησιμοποίητα εισιτήρια σπαταλώνται, ενώ συχνά απορρίπτονται σε δημόσιους χώρους ρυπαίνοντας το περιβάλλον.

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;