Οι ανακοινώσεις Σκρέκα για την ακρίβεια - Τα 4 μέτρα
Εξειδίκευση των μέτρων που προανήγγειλε νωρίτερα ο πρωθυπουργός

Σε συνέχεια των πρωινών ανακοινώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ακρίβεια ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας προχώρησε σε εξειδίκευση των μέτρων.

Σύμφωνα με όσα είπε για την ακρίβεια ο Κώστας Σκρέκας, αφού θύμισε τα μέχρι σήμερα κυβερνητικές πρωτοβουλίες, έχουν επιβληθεί πρόστιμα 13.416.000 ευρώ μετά από συνεχείς ελέγχους. «Καταδικάζουμε αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και δεν πρόκειται να τις ανεχτούμε», ανέφερε ο υπουργός.

Τα 4 μέτρα που ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας είναι τα εξής:

  • «Μειώνουμε παροχές προς σούπερ μάρκετ και εξασφαλίζουμε χαμηλότερές τιμές στον καταναλωτή. Περιορίζουμε τις συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30% και μεταφέρεται το όφελος στον καταναλωτή στις τιμές στο ράφι. Αφορά: Απορρυπαντικά, καθαριστικά σπιτιού, αφρόλουτρα, σαμπουάν και βρεφικές πάνες.
  • Αποτρέπουμε αδικαιολόγητες ανατιμήσεις, δεν επιτρέπουμε στους προμηθευτές που αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων να υλοποιούν προωθητικές ενέργειες για τρεις μήνες
  • Καθαρές τιμές από το χωράφι στο ράφι , υποχρεώνουμε τους προμηθευτές να πωλούν στο λιανεμπόριο σε καθαρές τιμές, κι αυτό αφορά νωπά φρούτα, λαχανικά και κρέατα
  • Θα μπει πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα».

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
10 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
90 - 82
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;