Πότε μπαίνει το επίδομα ανεργίας τον Ιανουάριο
Πότε θα δείτε τα χρήματα από το επίδομα ανεργίας της ΔΥΠΑ.

Πληρώνεται σήμερα το επίδομα ανεργίας

Αλλαγές έρχονται στο επίδομα ανεργίας από τη ΔΥΠΑ, τις οποίες προωθεί το Υπουργείο Εργασίας στο νομοσχέδιο που έρχεται προς διαβούλευση το 2024.

Πιο συγκεκριμένα, το επίδομα αναμένεται να επηρεάζεται από το ύψος του μισθού που λάμβανε ο άνεργος όταν ήταν εργαζόμενος, θα συνδέεται με την κατάρτιση και θα καταβάλλεται πέραν των 12 μηνών.

Παράλληλα, μελετάται η επέκταση της καταβολής του για περισσότερους από 12 μήνες. Αυτό, όμως, θα γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις.

Ειδικότερα, εξαιτίας της ενσωμάτωσής του επιδόματος μακροχρόνια ανέργων στο επίδομα ανεργίας εξετάζεται η καταβολή του επιδόματος ανεργίας να ξεπερνά τους 12 μήνες και να φτάνει στους 18 μήνες.

Οι αρμόδιοι στην ΔΥΠΑ εξετάζουν μετά την τακτική επιδότηση, οι άνεργοι που θα πληρούν τις προϋποθέσεις να εξακολουθήσουν να ενισχύονται με επίδομα μετά τους 12 μήνες της τακτικής επιδότησης. Θα λαμβάνουν, μάλιστα, ποσό που μπορεί να υπερβαίνει και τα 200 ευρώ το μήνα, ανάλογα και με τα χρόνια που έχουν απασχοληθεί πριν μείνουν άνεργοι.

Πότε μπαίνει το επίδομα ανεργίας Ιανουαρίου 2024 της ΔΥΠΑ

Στις 5 Ιανουαρίου 2024 αναμένεται να καταβληθεί από τη ΔΥΠΑ το επίδομα ανεργίας, συνολικού ύψους 19 εκατ. ευρώ, στους δικαιούχους. Την ίδια ημερομηνία, θα καταβληθεί συνολικό ποσό 6 εκατ. ευρώ για επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης.

Οι αλλαγές στο επίδομα για τους μακροχρόνια ανέργους θα συνδυαστούν με την πιλοτική μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας μέσω νέων προγραμμάτων κατάρτισης.

Aυτό έχει ως στόχο, ο άνεργος να συμμετάσχει στην αναζήτηση νέας θέσης απασχόλησης για να επανενταχθεί στην αγορά εργασίας το ταχύτερο δυνατό, έχοντας αποκτήσει επιπλέον εφόδια. Για αυτό τον λόγο αναμένεται να θεσπιστεί ως υποχρέωση του ανέργου να είναι διαθέσιμος για κατάρτιση και έτοιμος να επανενταχθεί εκ νέου στην αγορά εργασίας το ταχύτερο δυνατό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 8 
  
 3 
 1