Ισπανία: Πάνω από 400 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω απεργίας
Η απεργία, που προκήρυξαν τα δύο βασικά συνδικάτα της χώρας, UGT και CCOO, πρόκειται να ξεκινήσει την Παρασκευή και να ολοκληρωθεί στις 8 Ιανουαρίου

Η αεροπορική εταιρεία Iberia ακύρωσε σχεδόν 400 πτήσεις στην Ισπανία, λόγω απεργίας των συνοδών εδάφους της, την περίοδο των Θεοφανείων.

Η απεργία, που προκήρυξαν τα δύο βασικά συνδικάτα της χώρας, UGT και CCOO, πρόκειται να ξεκινήσει την Παρασκευή και να ολοκληρωθεί στις 8 Ιανουαρίου. Αφορά όλες τις επίγειες υπηρεσίες της Iberia και ειδικότερα τους χειριστές αποσκευών.

Η απεργία οδήγησε στην ακύρωση «περισσότερων από 400 πτήσεων», ανέφερε η Iberia σε ανακοίνωσή της, που δημοσιοποιήθηκε έπειτα από μια συνάντηση με τα συνδικάτα το βράδυ της Τετάρτης, η οποία δεν κατέληξε σε συμφωνία.

Οι ακυρώσεις πτήσεων στην Ισπανία, που αφορούν την Iberia, τη χαμηλού κόστους θυγατρική της Iberia Express και την περιφερειακή θυγατρική της Air Nostrum, θα επηρεάσουν «περισσότερους από 45.000 επιβάτες», διευκρινίζει η αεροπορική εταιρεία.

Σύμφωνα με την Iberia, η οποία ανήκει στον όμιλο IAG, όπως επίσης και η British Airways, αυτή η τετραήμερη απεργία θα έχει επίσης αντίκτυπο σε σχεδόν 90 εταιρείες στις οποίες παρέχει υπηρεσίες αεροδρομίου.

Αυτό θα προκαλέσει «τεράστια ζημιά σε χιλιάδες ανθρώπους των οποίων τα ταξίδια διαταράσσονται», επιμένει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την απεργία».

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται τις ημέρες γύρω από τα Θεοφάνεια ή την Ημέρα των Τριών Βασιλέων, στις 6 Ιανουαρίου. Ως επίσημη αργία, τα Θεοφάνεια θεωρούνται εξαιρετικά σημαντική γιορτή στη χώρα. Τα παιδιά δέχονται δώρα, ενώ οργανώνονται παρελάσεις για την έλευση των Τριών Βασιλέων –κυρίως την παραμονή- σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Πολλοί Ισπανοί παίρνουν το αεροπλάνο με αυτή την ευκαιρία για να βρεθούν με τις οικογένειές τους και μετά να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Οι εργαζόμενοι στην επίγεια υπηρεσία της Iberia δικαιολογούν την κινητοποίησή τους με την ανησυχία τους για την πρόσφατη απώλεια πολλών συμβάσεων στα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας, τα οποία διαχειρίζεται ο δημόσιος όμιλος Aena.

Η Aena έχει προσλάβει νέους παρόχους υπηρεσιών, οι οποίοι έχουν δεσμευτεί να αναλάβουν τους εργαζόμενους στο τμήμα επίγειας εξυπηρέτησης της Iberia, αλλά τα συνδικάτα φοβούνται επιδείνωση των συνθηκών εργασίας τους.

«Βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση», λένε η UGT και η CCOO, που επικρίνουν την Iberia ότι δεν υπερασπίζεται επαρκώς τους υπαλλήλους της.

Μια κριτική που απορρίφθηκε από την εταιρεία, η οποία διασφαλίζει, όπως υποστηρίζει, ότι «όλες οι θέσεις εργασίας καθώς και οι όροι των μισθών και των κοινωνικών παροχών είναι εγγυημένοι» από τη συλλογική σύμβαση που διέπει τον κλάδο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;