Ανασχηματισμός: Το σκεπτικό για τις αλλαγές στα τέσσερα υπουργεία
Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις σε κρίσιμους τομείς για ένα «πιο δυναμικό ξεκίνημα τη νέα χρονιά»

Την επιστροφή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη μετακίνηση του Aδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, αποφάσισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προχώρησε σε μίνι ανασχηματισμό.

Ταυτόχρονα, αναβαθμίζεται η Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία από υφυπουργός Παιδείας διορίζεται υπουργός Εργασίας, ενώ και ο Παύλος Μαρινάκης αναλαμβάνει και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο «πρωθυπουργός, όπως έχει δείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν κρίνει, προχωράει σε διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου. Και σε αυτή την περίπτωση έδρασε άμεσα και αποφασιστικά για να έχουμε ένα πιο δυναμικό ξεκίνημα τη νέα χρονιά σε κρίσιμους τομείς».

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση σε ζητήματα ασφάλειας, σημειώνοντας ότι «επικεφαλής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που διαθέτει πλούσια εμπειρία σε αυτόν τον τομέα, ενώ υφυπουργός αναλαμβάνει ένα στέλεχος της νεότερης γενιάς, ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος».

Επίσης, επικεφαλής στο υπουργείο Υγείας, «έναν τομέα στον οποίο δίνει επίσης μεγάλη έμφαση η κυβέρνηση», αναλαμβάνει ο Αδωνις Γεωργιάδης, τον οποίο κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν ως «υπουργό με μεταρρυθμιστική εμπειρία, προκειμένου να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες».

Η Δόμνα Μηχαηλίδου αναλαμβάνει υπουργός Εργασίας, ενώ υφυπουργός Παιδείας, με αρμοδιότητα την Επαγγελματική Κατάρτιση αναλαμβάνει η βουλευτής Επικρατείας, Ιωάννα Λυτρίβη, στέλεχος με πολύ μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναβαθμίζεται σε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και μαζί με την εκπροσώπηση της κυβέρνησης, αναλαμβάνει και τις αρμοδιότητες του Τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις αλλαγές ακόμη μια γυναίκα αναλαμβάνει υπουργική θέση και άλλη μία προστίθεται στις θέσεις των υφυπουργών, ενώ μπαίνουν στο υπουργικό σχήμα 3 στελέχη της νεότερης γενιάς.

Ο αριθμός υπουργών και υφυπουργών δεν αυξάνεται, αφού ήδη ο υφυπουργός Αμυνας Ν. Χαρδαλιάς έχει εκλεγεί περιφερειάρχης Αττικής και δεν έχει αντικατασταθεί.

Ανασχηματισμός: Οι ανακοινώσεις

Κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώθηκαν οι ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης:

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

  • Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
  • Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος

Υπουργείο Υγείας

  • Υπουργός: Αδωνις Γεωργιάδης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης 

  • Υπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού 

  • Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη

Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

Η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 18.00.

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;