ΕΠΟ: Τα έξι μέτρα για την προστασία των διαιτητών
Σήμερα η απόφαση των διαιτητών για τη συνέχιση ή όχι της αποχής τους από τα γήπεδα

Μια σειρά νέων μέτρων θα λάβει η ΕΠΟ για την προστασία των διαιτητών όπως αποφασίσθηκε μετά από τη σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Στο πακέτο των νέων έξι μέτρων, που θα λάβει η ΕΠΟ, προβλέπονται μεταξύ άλλων η αύξηση προστίμων για δυσφημιστικές δηλώσεις κατά αξιωματούχων της διαιτησίας, η νομική κάλυψη των διαιτητών και η εναρμόνιση με τα ισχύοντα της ΟΥΕΦΑ.

Τα μέτρα που αποφάσισε η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για την προστασία των διαιτητών κατά τη σημερινή συνεδρίασή της είναι τα εξής:

  • Αυξάνονται τα ελάχιστα προβλεπόμενα πρόστιμα για δυσφημιστικές κρίσεις και δηλώσεις /κατά αξιωματούχων διαιτησίας. Η αλλαγή θα ισχύσει άμεσα εφόσον λάβει την κατ’ εξαίρεση έγκριση των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ.
  • Επαναφορά του σχολιασμού των επίμαχων φάσεων από την ΚΕΔ με τη δημοσιοποίηση του βίντεο.
  • Η ΕΠΟ θα συνδράμει στη νομική κάλυψη των διαιτητών και των βοηθών διαιτητών κατά περίπτωση και μετά από συνεργασία και συνεννόηση με τους διαιτητές.
  • Θα ζητηθεί να βρίσκεται πάντοτε αστυνομικός της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας στο χώρο των αποδυτηρίων στα παιχνίδια της Super League 1.
  • Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο εναρμόνιση με τα ισχύοντα της ΟΥΕΦΑ για την προστασία των διαιτητών σε περίπτωση δυσφημιστικών κρίσεων και δηλώσεων.
  • Η ΕΠΟ θα ζητήσει συνάντηση των διαιτητών με τον υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου και τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση».

Υπενθυμίζεται πως την αποχή τους από τους ποδοσφαιρικούς αγώνες της Super League 1 ανακοίνωσαν προ ημερών οι διαιτητές με επιστολή τους προς την ΚΕΔ. Στην επιστολή που έστειλαν στην ΚΕΔ οι διαιτητές ανακοινώνουν ότι δεν προτίθενται να σφυρίξουν παιχνίδια από την 14η αγωνιστικής της Super League και μέχρι την ημέρα που οι φορείς του ποδοσφαίρου θα μπορέσουν να διασφαλίσουν τη σωματική ακεραιότητά των ίδιων και των οικογενειών τους. Με την επιστολή τους ζητούν δε, συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τους αρμόδιους υπουργούς για τη διευθέτηση του θέματος.

Οι διαιτητές αποφασίζουν σήμερα μέσω ψηφοφορίας αν θα συνεχίσουν την αποχή τους ή θα επιστρέψουν στα γήπεδα το προσεχές Σαββατοκύριακο (16-17/12).

Υπήρχαν αρκετά πράγματα -που όπως υποστηρίζεται απ’ την πλευρά των διαιτητών- αν και είχαν συζητηθεί τις προηγούμενες ανάμεσα στην αντιπροσωπεία τους και την ομοσπονδία, δεν τέθηκαν καν επί τάπητος απ’ την ΕΕΠ στη χθεσινή συνεδρίαση. Κι αυτή η δυσαρέσκεια που έχει ήδη εκφραστεί προς την ομοσπονδία, αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα ενόψει της σημερινής ψηφοφορίας μεταξύ των διαιτητών και βοηθών διαιτητών της Super League.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;