Επίθεση της Χαμάς στο φεστιβάλ Nova: Η μαρτυρία κοπέλας που επέζησε
«Νιώθω ενοχές που επέζησα»

Η Βλάντα Πατάποφ έγινε γνωστή ως η «κοπέλα με τα κόκκινα» και είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που κατάφεραν να διαφύγουν μετά την επίθεση της Χαμάς στο φεστιβάλ Nova στις 7 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για το φεστιβάλ στο οποίο έχασαν τη ζωή τους πάνω από 300 άτομα μετά την επίθεση της Χαμάς. Η 25χρονη μητέρα, Βλάντα Πατάποφ βρέθηκε στο φεστιβάλ καθώς συνόδευε τους φίλους της, όταν ήχησαν οι σειρήνες.

Αμέσως δεκάδες θαμώνες του φεστιβάλ άρχισαν να τρέχουν τρομοκρατημένοι σε μία έρημο. Ανάμεσά τους ήταν και η ίδια, η οποία μίλησε για την εμπειρία της. Να σημειωθεί πως πλάνα με την 25χρονη να τρέχει για να σωθεί φορώντας ένα κόκκινο σάλι έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

«Κάποιες στιγμές νιώθω ενοχές που επέζησα, ενώ άλλοι δεν τα κατάφεραν», δήλωσε η ίδια και άρχισε να εξιστορεί πώς κατάφερε και γλύτωσε μετά την επίθεση της Χαμάς. «Άκουσα αμέσως πυροβολισμούς. Ήταν πολύ δυνατοί και πολύ κοντά μας. Για μερικά δευτερόλεπτα δεν ήξερα τι συνέβαινε».

«Οι πύραυλοι άρχισαν να πέφτουν. Επικράτησε πανικός. Ο εκφωνητής είπε να εκκενώσουμε το σημείο και όσοι ήταν εκεί άρχισαν να τρέχουν στα αυτοκίνητά τους. Στην αρχή όλοι νόμιζαν πως επρόκειτο για μία από τις συνηθισμένες επιθέσεις με ρουκέτες από τη Γάζα, αλλά λίγο μετά συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν μια πραγματική εισβολή και οι τρομοκράτες ήθελαν να μας σκοτώσουν», είπε η 25χρονη Βλάντα Πατάποφ.

Στη συνέχεια ανάφερε πως επρόκειτο για ένα ειρηνικό μουσικό φεστιβάλ με συμμετέχοντες που απλώς χόρευαν. Ωστόσο λίγο μετά, αναρωτήθηκε «για ποιον λόγο μερικοί από αυτούς δολοφονήθηκαν».

Αναφορικά με τη στιγμή της διαφυγής της από το σημείο, η ίδια είπε ότι «όλοι κόρναραν. Εγώ ήμουν στη θέση του συνοδηγού και ο Μάταν (σ.σ. ο σύντροφός της) οδηγούσε με τη Μάι (σ.σ. φίλη της) στο πίσω κάθισμα. Έπειτα, είδαμε μπροστά μας έναν άνδρα ντυμένο με στρατιωτική στολή. Πιστεύαμε ότι ήταν Ισραηλινός στρατιώτης. Μετά όμως, εμφανίστηκε ένας άλλος μπροστά μας και εκείνος ο στρατιώτης, -που ξέρω τώρα ότι ήταν τρομοκράτης- τον πυροβόλησε». Περιέγραψε ότι «όλοι σκύψαμε χαμηλά και οι σφαίρες άρχισαν να χτυπούν τα αυτοκίνητα γύρω μας. Ο Ματάν κατάφερε να κάνει όπισθεν για να προσπαθήσει να βγει από την άλλη πλευρά».

Τόνισε πως «ήταν ένα χάος! Υπήρχαν εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα παντού και καταφέραμε να φτάσουμε σε ένα καταφύγιο κατά μήκος του δρόμου. Εκεί ένας αστυνομικός μας διέταξε τα κατευθυνθούμε προς τα ανατολικά αν θέλαμε να μείνουμε ζωντανοί».

Συμπλήρωσε πως ο σύντροφός της συνέχισε να οδηγεί «αλλά δεν φτάσαμε μακριά. Μετά είδαμε τρομοκράτες με αυτοκίνητα, ποδήλατα και φορτηγά να κατευθύνονται προς το μέρος μας και να πυροβολούν. Βγήκαμε όλοι και αρχίσαμε να τρέχουμε για να σωθούμε».

Στη συνέχεια η 25χρονη αποκάλυψε πως εκείνη τη στιγμή απομακρύνθηκε από τον σύντροφό της. «Δεν ξέρω πού ήταν. Άρχισα να τρέχω με τη Μάι και φτάσαμε σε μερικά δένδρα. Δεν ξέραμε τι να κάνουμε ή πού να πάμε και το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν το παιδί μου».

Αναφορικά με τη στιγμή που φαίνεται στο βίντεο, με την ίδια να τρέχει φορώντας το κόκκινο σάλι, είπε ότι «αρχίσαμε να τρέχουμε ξανά, και τότε με βλέπετε στο βίντεο να μπαίνω στο αυτοκίνητο του αγγέλου μου, ενός άνδρα που ονομαζόταν Γιόζεφ Μπεν Αβού. Σταμάτησε και μας είπε να μπούμε μέσα, ενώ γύρω μας έπεφταν σφαίρες». Πρόσθεσε πως «ήμαστε οκτώ στο αυτοκίνητο, ο ένας πάνω στον άλλο». Σχετικά με τον σύντροφό της, η ίδια ανέφερε ότι του τηλεφώνησε και του είπε πως ήταν καλά. «Ήταν κι εκείνος ασφαλής».

Πηγή: DailyMail

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πρακτική Άσκηση

22-05-2024

Αιγάλεω

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;