43 χρόνια μετά τον θάνατό του, ο John Lennon «βρίσκεται» ακόμη εδώ
8 Δεκεμβρίου 1980: Το γεγονός που συγκλόνισε όλο τον κόσμο πριν από 43 χρόνια αντηχεί ακόμα και σήμερα. Η κλίμακα της επιρροής των Beatles δεν έχει μειωθεί τις δεκαετίες από τότε που δολοφονήθηκε το πιο δημοφιλές μέλος του συγκροτήματος.

Το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου 1980, ο John Lennon πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα στην αψίδα στη Νέα Υόρκη.

Ο δολοφόνος ήταν ο 25χρονος Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν, ένας Αμερικανός θαυμαστής των Beatles, ο οποίος είπε ότι εμπνεύστηκε τον φανταστικό χαρακτήρα Χόλντεν Κόλφιλντ από το μυθιστόρημα του J.D. Salinger «The Catcher in the Rye».

Ο ερασιτέχνης φωτογράφος Paul Goresh, που περιγράφει τον εαυτό του ως μόνιμο θαυμαστή του Lennon, τράβηξε την τελευταία φωτογραφία του ροκ σταρ όταν ήταν ζωντανός.

Την τελευταία επαγγελματική φωτογραφία του τράβηξε η Annie Leibovitz, η οποία δημιούργησε ένα πορτρέτο της Yoko Ono και του John Lennon ώρες πριν πυροβοληθεί θανάσιμα.

 

Το γεγονός που συγκλόνισε όλο τον κόσμο πριν από 43 χρόνια αντηχεί ακόμα και σήμερα. Η κλίμακα της επιρροής των Beatles δεν έχει μειωθεί τις δεκαετίες από τότε που δολοφονήθηκε το πιο δημοφιλές μέλος του συγκροτήματος.

Beatles: Κυκλοφόρησε το τελευταίο τους κομμάτι με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης

Οι Beatles, κυκλοφόρησαν το «Now and Then», το τελευταίο και οριστικό τους τραγούδι. To «Now And Then» γράφτηκε και ερμηνεύτηκε από τον John Lennon. Στο τραγούδι αρχικά δούλεψαν οι George Harrison, Paul McCartney και Ringo Starr. Και σήμερα, 4 δεκαετίες αργότερα, οι δύο τελευταίοι το ολοκλήρωσαν.

Το «Now And Then» κυκλοφόρησε παγκοσμίως στις 2 Νοεμβρίου. Πρόκειται στην ουσία για ένα single που συνδυάζει στις δύο πλευρές του, το τελευταίο τους τραγούδι «Now And Then» μαζί με το πρώτο τους, το «Love Me Do» που κυκλοφόρησε το 1962.

Τα δύο τραγούδια είναι μιξαρισμένα σε στερεοφωνικό και Dolby Atmos ήχο. Η κυκλοφορία περιλαμβάνει αυθεντικά εξώφυλλα που επιμελήθηκε ο διάσημος καλλιτέχνης Ed Ruscha ενώ το «Now And Then» συνοδεύεται και από το επίσημο music video του που θα παρουσιαστεί στις 3 Νοεμβρίου.

Την 1η Νοεμβρίου έκανε πρεμιέρα και το 12λεπτο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Now And Then – The Last Beatles Song», σε σενάριο και σκηνοθεσία Oliver Murray. Αυτή η ταινία μικρού μήκους αφηγείται την ιστορία πίσω από το τελευταίο τραγούδι των Beatles, με αποκλειστικό υλικό και σχόλια από τους Paul, Ringo, George, Sean Ono Lennon και τον σκηνοθέτη του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», Peter Jackson.

«Όταν ξεκινήσαμε το Now and Then, ήταν πολύ δύσκολο γιατί τα φωνητικά του John ήταν κατά κάποιο τρόπο θαμμένα», είπε ο Starr στην ταινία που συνοδεύει το τραγούδι. Ο McCartney εξήγησε ότι η ηχογράφηση του πιάνου του Lennon έπνιγε τα φωνητικά του και, το 1995, το τρίο αποφάσισε να το παρατήσει. Οι συνεδρίες «μαράζωναν σε ένα ντουλάπι», ισχυριζόταν ο McCartney μέχρι πέρυσι.

John Lennon: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του στο ντοκιμαντέρ «John Lennon: Murder Without a Trial»

Από τη στιγμή που ο John Lennon δολοφονήθηκε, στοιχεία, λεπτομέρειες και υλικό από την βραδιά που στέρησε από τη μουσική βιομηχανία έναν θρύλο, βγαίνουν συνεχώς στο φως.

Τα άγνωστα κίνητρα που ώθησαν τον Mark David Chapman στο να πατήσει την σκανδάλη, φαίνεται να αποκαλύπτονται στο νέο ντοκιμαντέρ του Apple TV+ με τίτλο «John Lennon: Murder Without a Trial». Μέσα από συνεντεύξεις αυτόπτων μαρτύρων και προσώπων από τη ζωή του Chapman, μαθαίνουμε πληροφορίες για τα κίνητρα του Chapman και γιατί αποφάσισε να σκοτώσει εν ψυχρώ τον μουσικό και πρώην μέλος των The Beatles.

Μεταξύ των ανθρώπων που αποκαλύπτουν όσα έζησαν είναι η ψυχίατρος που αξιολόγησε για πρώτη φορά τον Chapman, ο οδηγός ταξί Richard Peterson που ήταν μάρτυρας των πυροβολισμών και ο Jay Hastings, θυρωρός στο ιστορικό κτίριο «Dakota» που άκουσε τα τελευταία λόγια του Lennon.

Στο ντοκιμαντέρ θα δούμε ακόμα και αδημοσίευτες φωτογραφίες από τη σκηνή του εγκλήματος. Το «John Lennon: Murder Without a Trial» έκανε το ντεμπούτο του στην πλατφόρμα στις 6 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;