Γάζα: Για βασανιστήρια ομήρων από τη Χαμάς μιλούν απελευθερωθέντες
Ταϊλανδοί όμηροι περιγράφουν τις συνθήκες κράτησης των ίδιων και των Ισραηλινών αιχμαλώτων

Για βασανιστήρια των Ισραηλινών ομήρων από τη Χαμάς με ηλεκτρικά καλώδια και στέρηση τροφής έκαναν λόγο απελευθερωμένοι Ταϊλανδοί όμηροι, που τόνισαν σε συνέντευξή τους στο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Ν12 ότι οι συνθήκες κράτησής τους από την παλαιστινιακή οργάνωση ήταν σημαντικά καλύτερες από εκείνες των Ισραηλινών.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι Ταϊλανδοί όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς τις τελευταίες ημέρες είπαν στο προσωπικό ασφαλείας του Ισραήλ: «Περιστασιακά, μας έβαζαν σε αιχμαλωσία με τους Ισραηλινούς, τους φρουρούσαν συνεχώς. [Η Χαμάς] είχε μια πιο σκληρή στάση απέναντι στους Εβραίους, τους χτυπούσαν με ηλεκτρικά καλώδια».

Ενας από αυτούς πρόσθεσε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «τρώγαμε μία [αραβική] πίτα την ημέρα και μια κονσέρβα με τόνο μοιραζόταν σε τέσσερα άτομα».

Δεκαεννέα Ταϊλανδοί όμηροι έχουν απελευθερωθεί μέχρι στιγμής, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι άλλοι 13 παραμένουν αιχμάλωτοι. Τριάντα εννέα υπήκοοι της Ταϊλάνδης σκοτώθηκαν στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς.

Ενα 12χρονο αγόρι που κρατήθηκε όμηρος στη Γάζα για 52 ημέρες αναγκάστηκε όσο κρατείτο να παρακολουθήσει βίντεο από τις φρικαλεότητες της 7ης Οκτωβρίου, όπως ισχυρίστηκε η θεία του.

Ο Γαλλο-ισραηλινός Εϊτάν Γιαχαλόμι απήχθη από το κιμπούτς Νιρ Οζ μαζί με τον πατέρα του, Οχάντ Γιαχαλόμι, ο οποίος παραμένει αιχμάλωτος.

Ο μαθητής φαίνεται σε οπτικό υλικό να αγκαλιάζεται από τη μητέρα του, Μπατσέβα, το βράδυ της Δευτέρας, ώρες αφότου αφέθηκε ελεύθερος στο πλαίσιο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Η θεία του, Ντέμπορα Κοέν, είπε ότι ο Εϊτάν υπέφερε τη «φρίκη» στα χέρια της Χαμάς και περιέγραψε τα μέλη της ως «τέρατα». Οπως είπε στο γαλλικό κανάλι BFM TV: «Η Χαμάς τον ανάγκασε να παρακολουθήσει τρομακτικά πλάνα, του είδους που κανείς δεν θέλει να δει, τον ανάγκασαν να τα παρακολουθήσει».

Η Χαμάς έχει επανειλημμένα δείξει δισταγμό σχετικά με την απελευθέρωση Ισραηλινών αγοριών, λέγοντας ότι κι αυτά θα μεγαλώσουν για να σκοτώσουν Παλαιστινίους.

Πηγή: The Jerusalem Post, The Guardian

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Μερική Απασχόληση

14-05-2024

Αθήνα

560

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;