Βέλγιο: Κλειστά 30 σχολεία μετά από προειδοποιήσεις για βόμβες
Οι περισσότεροι γονείς ειδοποιήθηκαν από τα σχολικά ιδρύματα ότι θα πρέπει να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι

Συναγερμός σήμανε στο Βέλγιο μετά από προειδοποίηση για βόμβες σε σχολεία.

Γύρω στα 30 σχολικά ιδρύματα παρέμειναν σήμερα κλειστά στο γαλλόφωνο Βέλγιο, καθώς θεωρήθηκαν πιθανοί στόχοι μετά από προειδοποίηση για βόμβα. Η προειδοποίηση εστάλη με ηλεκτρονικό μήνυμα, που περιελάμβανε επίσης αίτημα για λύτρα, ανακοίνωσε το δίκτυο WBE που διαχειρίζεται τα σχολεία. Το κλείσιμο αυτών των σχολείων αφορά περίπου 10.000 μαθητές, σύμφωνα με εκτίμηση του WBE (Wallonie-Bruxelles Enseignement).

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχο σκηνικό είχε συμβεί και πριν από 40 μέρες στο Βέλγιο.

Σήμερα, αποφασίσθηκε να κλείσουν σχολεία, κολέγια και λύκεια των Βρυξελλών και της επαρχίας Μπραμπάντ της Βαλλονίας, νότια της πρωτεύουσας. «Χθες βράδυ ενημερωθήκαμε από επικεφαλής ιδρυμάτων μας ότι έλαβαν ένα απειλητικό ηλεκτρονικό μήνυμα», εξήγησε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTBF ο Ζουλιάν Νικέζ, γενικός διευθυντής του WBE. Στο μήνυμα γινόταν λόγος για πιθανή χρήση «εκρηκτικών, αν δεν πληρώσουμε λύτρα».

Η δημόσια υπηρεσία της γαλλόφωνης εκπαίδευσης δικαιολόγησε το κλείσιμο επικαλούμενη «την αυστηρή συμμόρφωση με την αρχή της προφύλαξης».

Οι περισσότεροι γονείς ειδοποιήθηκαν από τα σχολικά ιδρύματα ότι θα πρέπει να κρατήσουν σήμερα τα παιδιά τους στο σπίτι.

«Το WBE βρίσκεται σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές, η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς. Χώροι έχουν ήδη ελεγχθεί ή ελέγχονται. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί στη διάρκεια της ημέρας», ανέφερε το δίκτυο στον ιστότοπό του.

Βέλγιο: Επαναλαμβανόμενα περιστατικά με απειλές σε σχολεία

Στις αρχές Νοεμβρίου, κατά την επιστροφή από τις διακοπές των Αγίων Πάντων, δύο σχολεία είχαν εκκενωθεί στο Σαρλερουά και το Ντινάν στη Βαλλονία έπειτα από προειδοποιήσεις για βόμβα που είχαν ληφθεί με ηλεκτρονικό μήνυμα. Δεν είχε βρεθεί κανένας εκρηκτικός μηχανισμός.

Το δίκτυο WBE εξέφρασε σήμερα τη λύπη του για «τον πολλαπλασιασμό τις τελευταίες εβδομάδες αυτού του είδους των συναγερμών και για τις δυσκολίες που αυτοί επιφέρουν».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;