Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 και στην Αττική -  «Περιορίστε μετακινήσεις»
Κακοκαιρία: Ήχησε το 112 και στην Αττική

Μήνυμα από το 112 έλαβαν πριν από λίγα λεπτά οι κάτοικοι της Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου (24/11) ήχησε το 112 και στην Αττική εξαιτίας της εξέλιξης της κακοκαιρίας.

Το μήνυμα προειδοποιούσε για «επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα» μέσα στις επόμενες 12 ώρες. Όπως αναφέρεται σε αυτό:

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (θυελλώδεις άνεμοι) το επόμενο 12ωρο στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών»

Μπαράζ 112 σε αρκετές περιοχές της χώρας

Λόγω της κακοκαιρίας έχει ενεργοποιηθεί το 112 και έχουν σταλεί προειδοποιητικά μηνύματα για την Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, καθώς και στην περιοχή του Πατραϊκού και του Κορινθιακού Κόλπου. Πρέπει ακόμα να σημειωθεί πως το τελευταίο μήνυμα, για τα καιρικά φαινόμενα στον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό το έλαβαν και κάποιοι πολίτες που βρίσκονται στην Αττική.

Σε όλες τις περιπτώσεις το μήνυμα από το 112 προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και θυελλώδεις ανέμους μέσα στο επόμενο 24ωρο. Όπως αναφέρει ακόμα:

«Αποφύγετε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών»

Επίσης, πριν από λίγη ώρα, μήνυμα από το 112 έλαβαν και κάτοικοι σε Κυκλάδες και βόρειο Αιγαίο λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας αυτή την ώρα.

Και σε αυτή την περίπτωση το μήνυμα 112 προειδοποιεί τους πολίτες για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και θυελλώδεις ανέμους το επόμενο 24ωρο στις Κυκλάδες και το Βόρειο Αιγαίο, ενώ καλεί τους κατοίκους να αποφύγουν τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων. Όπως αναφέρει το 112:

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (θυελλώδεις άνεμοι) το επόμενο 24ωρο στην περιοχή σας. Αποφύγετε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών»

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία;

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), το οποίο εκδόθηκε στις 24 Νοεμβρίου αναβαθμίζεται σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων λόγω της σημαντικής και γρήγορης βάθυνσης του βαρομετρικού χαμηλού «Bettina» που σχηματίστηκε στην Αδριατική και κινείται προς τη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ, αναμένεται σημαντική ενίσχυση των ανέμων που θα φτάσουν στα 9 και πιθανώς τοπικά στα 10 μποφόρ. Συγκεκριμένα, η κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τους πολύ θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας και πρόσκαιρα της Ηπείρου.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από το Σάββατο το βράδυ και κυρίως την Κυριακή, οπότε θα υποχωρήσει κατά 8 με 10 βαθμούς στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και κατά 4 με 6 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Πιο αναλυτικά:

Α. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι αναμένονται:

α. στα δυτικά από τις πρώτες απογευματινές ώρες του Σαββάτου, αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 7 με 8 και γρήγορα βορειοδυτικοί 8 με 9 και πιθανώς τοπικά στο Ιόνιο έως 10 μποφόρ.
β. στα ανατολικά από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου νοτιοδυτικοί 7 με 9, με ριπές που πιθανώς θα φτάνουν και τα 10 μποφόρ. Σταδιακά από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 9 μποφόρ.
γ. εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής.

Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Σάββατο:

α. στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
β. πρόσκαιρα θα επηρεαστούν η υπόλοιπη Μακεδονία, η υπόλοιπη Πελοπόννησος, τα δυτικά και νότια κυρίως τμήματα της Κρήτης, η δυτική Θεσσαλία και η κεντρική Στερεά.
γ. τα ισχυρά φαινόμενα τη νύχτα του Σαββάτου θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα εξασθενήσουν.

Γ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής στα ηπειρωτικά ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας και πρόσκαιρα της Ηπείρου με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-700 μέτρα και πιθανώς τοπικά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;