Πολυτεχνείο: Ολοκληρώθηκε η πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ
Ογκος διαδηλωτών κατευθύνεται προς την πρεσβεία του Ισραήλ

Ομαλά ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, με αφορμή την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων φοιτητικοί σύλλογοι και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, συνεχίζουν με κατεύθυνση την πρεσβεία του Ισραήλ, για να διαμαρτυρηθούν για τον πόλεμο στη Γάζα.

Η ΕΛΑΣ κάνει λόγο για πάνω από 25.000 συμμετέχοντες, αλλά και για 20 προσαγωγές.

Νωρίτερα, ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησαν φοιτητές-μέλη της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου.

Στην «κεφαλή» της πορείας βρέθηκε ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, κρατώντας πανό με σύνθημα «Αντίσταση για πάντα στο φασισμό».

Το μεσημέρι, όταν έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, φοιτητικοί σύλλογοι κρατώντας μια μεγάλη παλαιστινιακή σημαία πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος περιμένοντας να ξεκινήσει ο κύριος όγκος της διαδήλωσης.

Σημειώνεται πως επεισόδια ξέσπασαν πριν από λίγη ώρα πλησίον της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, σαράντα άτομα έβαλαν φωτιές σε κάδους στην Ούλοφ Πάλμε, έξω από την Πανεπιστημιούπολη. Κλειστή παραμένει η Ούλοφ Πάλμε και στα δύο ρεύματα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου, η οποία νωρίτερα είχε κλείσει λόγω της συγκέντρωσης για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου, έχει πλέον αποκατασταθεί, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Πολυτεχνείο: Χιλιάδες διαδηλωτές και στη Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχες πορείες πραγματοποιούνται σε αρκετές πόλεις της χώρας.

Χιλιάδες διαδηλωτές βρέθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για την 50η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

H πορεία ξεκίνησε από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και σε αυτή συμμετείχαν φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι, συνδικάτα, κινήσεις και οργανώσεις. Στην κεφαλή της ήταν το μπλοκ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών Αντιστασιακών 1967-1974.

Mπλοκ φοιτητών, πέρασε μπροστά από το προξενείο των ΗΠΑ, στην οδό Τσιμισκή, κρατώντας κόκκινες και παλαιστινιακές σημαίες και φώναξε συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης. Οι διαδηλωτές έκαψαν δύο σημαίες των ΗΠΑ.

Συνθήματα κατά των ΗΠΑ και αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη φώναξαν περνώντας από το προξενείο και οι συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ενώ άναψαν πυρσούς.

Το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και οι φοιτητικοί σύλλογοι ολοκλήρωσαν την πορεία στο άγαλμα του Βενιζέλου και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, στη διασταύρωση των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους.

Μέρος του μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου ολοκλήρωσε την πορεία στην Ίωνος Δραγούμη και το υπόλοιπο, στην οδό Εγνατία, στο Συντριβάνι όπου δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν στήσει φραγμό για να εμποδίσουν την πρόσβαση στα πανεπιστήμια.

Με τη λήξη της πορείας επικράτησε ένταση όταν ομάδες ατόμων πέταξαν μολότοφ και πυροτεχνήματα και οι δυνάμεις της Αστυνομίας τους απώθησαν στην Καμάρα και στα γύρω στενά.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;