Καταρράκτες Ορλιάς: Οι μυθικοί καταρράκτες του Ολύμπου από ψηλά (ΒΙΝΤΕΟ)
Δείτε τους μαγευτικές Καταρράκτες Ορλιάς στον Όλυμπο από ψηλά (ΒΙΝΤΕΟ).

Ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για αποδράσεις, είναι οι Καταρράκτες Ορλιάς. Το Ρέμα, στο οποίο φιλοξενούνται οι καταρράκτες, βρίσκεται στις ανατολικές πλαγιές του βουνού των θεών, πολύ κοντά στο Δίον.

Στη ροή του σχηματίζει ένα παραμυθένιο τοπίο με εντυπωσιακούς καταρράκτες και βάθρες με κρυστάλλινα νερά. Παράλληλα, η προσέγγιση του μικρού αυτού παράδεισου είναι αρκετά απλή.

Καταρράκτες Ορλιάς

Αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα ρέματα στην Πιερία και είναι ιδιαίτερης σημασίας για τον Όλυμπο. Ο Ορλιάς κατά την αρχαιότητα ήταν ποτάμι και ονομαζόταν αρχικά Ελικώνας προτού συνδεθεί με τον κύριο εκπρόσωπο της τραγουδιστικής τέχνης και της λύρας, Ορφέα. Σύμφωνα με τον μύθο, στον Ελικώνα κατοικούσαν οι Πιερίδες Μούσες τραγουδώντας και χορεύοντας κοντά στον πατέρα τους, τον Δία. Ο Ορφέας, που έμεινε στην ιστορία για τον μεγάλο έρωτά του με την Ευρυδίκη, βρήκε φρικτό θάνατο από τις Πιερίδες Μούσες στον Ελικώνα ποταμό στο σημείο που αυτός χάνεται στα έγκατα της γης.

Σύμφωνα με τον Παυσανία, οι Μούσες μετανιωμένες για το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξαν, έσπευσαν ευθύς αμέσως στα νερά του ποταμού Ελικώνα για να εξαγνιστούν. Ο ποτάμιος θεός όμως αρνήθηκε να τις εξαγνίσει και εξαφανίστηκες κάτω από την επιφάνεια της γης για να ξαναεμφανιστεί λίγο πιο μακριά με το όνομα Βαφύρας ή Ορλιάς, στο σημείο όπου σχηματίζει και τους καταρράκτες κοντά στο Δίον, συνεχίζοντας τον ρου του μέχρι την εκβολή του στη θάλασσα. Το ποτάμι πήρε το όνομα Βαφύρας, δηλαδή βαμμένος με αίμα, ή Ορλιάς από την κραυγή αγωνίας του αδικοχαμένου Ορφέα.

Δείτε στο κανάλι του YouTube του Point of View το βίντεο.

Δες επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;