Κέιτ Μπλάνσετ: Η ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
H Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Κέιτ Μπλάνσετ, κάλεσε την ΕΕ να μην οχυρώσει τα σύνορα της και κατήγγειλε την πρακτική της εξωτερίκευσης της διαδικασίας ασύλου.

Στην ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Κέιτ Μπλάνσετ, κάλεσε την ΕΕ να μην οχυρώσει τα σύνορα της και κατήγγειλε την πρακτική της εξωτερίκευσης της διαδικασίας ασύλου.

Στην εισαγωγική της ομιλία, η πρόεδρος Μετσόλα υπενθύμισε την ισχυρή δέσμευση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο άσυλο και τη μετανάστευση, λέγοντας ότι ελπίζει ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ θα συμφωνηθεί πριν από το τέλος της τρέχουσας νομοθετικής περιόδου. Η Κέιτ Μπλάνσετ από την πλευρά της, υπογράμμισε ότι υπάρχουν 114 εκατομμύρια άνθρωποι βίαια εκτοπισμένοι στον κόσμο σήμερα.

Είναι σημαντικό η ΕΕ και τα κράτη μέλη της να συνεχίσουν να υποστηρίζουν οικονομικά το ανθρωπιστικό έργο, συμπεριλαμβανομένου του έργου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, προκειμένου να βοηθήσουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο σε πολλές συνεχιζόμενες συγκρούσεις, είπε μεταξύ άλλων.

Ζήτησε ακόμα να τηρηθεί το διεθνές δίκαιο για τους πρόσφυγες, ιδίως η Σύμβαση της Γενεύης του 1951, καθώς αυτό «όχι μόνο εξακολουθεί να είναι σχετικό, αλλά θεμελιώδες για την κοινή μας ανθρωπότητα», είπε η Κέιτ Μπλάνσετ.

«Οι παγκόσμιες αρχές που κατοχυρώνονται στη σύμβαση και εφαρμόζονται στην πράξη έχουν σώσει εκατομμύρια ζωές» πρόσθεσε η ηθοποιός.

Καθώς σχεδόν το 90% των εκτοπισμένων φιλοξενούνται σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, η Κέιτ Μπλάνσετ, προέτρεψε την ΕΕ να επικεντρώσει την πολιτική της στην προστασία των προσφύγων και όχι στην οχύρωση των συνόρων. Υπενθύμισε επίσης το απαράδεκτο ανθρώπινο κόστος της επιβλαβούς πρακτικής της εξωτερίκευσης της διαδικασίας ασύλου.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;