Αυστραλία: Ανεξήγητη βλάβη στις τηλεπικοινωνίες προκαλεί χάος στη χώρα
Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια Αυστραλοί δεν είχαν τηλεφωνικές υπηρεσίες και ίντερνετ σήμερα

Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια στην Αυστραλία δεν είχαν τηλεφωνικές υπηρεσίες και ίντερνετ σήμερα λόγω ανεξήγητης βλάβης στον δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο τηλεπικοινωνιών της χώρας, με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος στις μεταφορές, τις πληρωμές και το σύστημα υγείας.

Η βλάβη εντοπίστηκε σήμερα περίπου στις 4 τα ξημερώματα (τοπική ώρα 19:00 της Τρίτης ώρα Ελλάδας) και μέχρι τις 17:30 τοπική ώρα σήμερα η βλάβη είχε αποκατασταθεί.

Αυστραλία: Χωρίς ίντερνετ και τηλέφωνο το 40%

Για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας περίπου το 40% του πληθυσμού της Αυστραλίας που είναι πελάτες της εταιρείας Optus δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει smartphones, ίντερνετ αλλά ούτε και σταθερές γραμμές.

«Τίποτα δεν υποδεικνύει» ότι η βλάβη είναι αποτέλεσμα πειρατείας ή κυβερνοεπίθεσης, δήλωσε η Κέλι Μπάγιερ Ρόσμαριν γενική διευθύντρια της εταιρείας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

«Η ομάδα μας εξακολουθεί να εξετάζει όλα τα πιθανά ενδεχόμενα. Εχουμε κάνει έναν αριθμό εικασιών και καμία από αυτές, τις οποίες ελέγξαμε και για τις οποίες ενεργήσαμε, δεν επέτρεψε να επιλυθεί το βασικό πρόβλημα», πρόσθεσε.

Χάος στα νοσοκομεία και τον σιδηρόδρομο

Δεκάδες νοσοκομεία δεν δέχονταν τηλεφωνικές κλήσεις και τα σταθερά τηλέφωνα του δικτύου της Optus δεν μπορούσαν να καλέσουν τις υπηρεσίες παροχής έκτακτης βοήθειας. Τα τηλέφωνα του κέντρου δηλητηριάσεων της Νέας Νότιας Ουαλίας επίσης δεν λειτουργούσαν.

Χάος επικράτησε στη Μελβούρνη την ώρα αιχμής, αφού η βλάβη επηρέασε και την κυκλοφορία των τρένων, σύμφωνα με τη εταιρεία διαχείρισης, τη Metro Trains Melbourne.

«Οι ομάδες μας προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις υπηρεσίες το συντομότερο δυνατό», δήλωσε εκπρόσωπος της Optus. «Η Optus ζητεί ειλικρινά συγνώμη από τους πελάτες της».

Η Αυστραλή υπουργός Επικοινωνιών Μισέλ Ρόουλαντ δήλωσε ότι τα προβλήματα προκλήθηκαν λόγω της «σοβαρή βλάβης» σε «θεμελιώδες» κομμάτι του δικτύου της Optus.

«Απόλυτη ντροπή»

Η βλάβη «έχει τεράστιες επιπτώσεις στις υπηρεσίες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και τις υπηρεσίες διαδικτύου των πελατών της Optus», υπογράμμισε, ζητώντας από την εταιρεία «να αντιδράσει ανάλογα» με την κατάσταση.

Το αυστραλιανό συνδικάτο εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες έκανε λόγο για «απόλυτη ντροπή», υπονοώντας ότι η βλάβη συνδέεται με τις πρόσφατες καταργήσεις θέσεων εργασίας από την εταιρεία.

Ο Μαρκ Γκρέγκορι, ερευνητής του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης, από την πλευρά του εκτίμησε ότι η βλάβη αυτή αποδεικνύει ότι υπάρχουν θεμελιώδη προβλήματα στο αυστραλιανό δίκτυο τηλεπικοινωνιών.

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε περίπου ένα χρόνο μετά την κλοπή προσωπικών δεδομένων περισσότερων από εννέα εκατομμυρίων πελατών της Optus σε κυβερνοεπίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;