“YOU. MADE BY YOU” από το WHAT’S UP: Ένα πρόγραμμα γεμάτο συναισθήματα, αυτογνωσία και εκπλήξεις
Το neolaia.gr βρέθηκε στο δωρεάν βιωματικό πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης “YOU. MADE BY YOU” του WHAT’S UP και μοιράζεται μαζί σας τις εντυπώσεις του.

Η ζωή είναι ένα ταξίδι γεμάτο προορισμούς. Μερικές φορές η διαδρομή είναι εύκολη και άλλοτε επίπονη. Κατά τη διάρκεια εκείνων των φάσεων που αναζητάς τον εαυτό σου και νιώθεις χαμένος μέσα στο πλήθος, εύχεσαι να είχες στα χέρια σου μία πυξίδα που να σου δείχνει τον δρόμο. Χωρισμοί, burn out, προβλήματα με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, αναζήτηση προσωπικού σκοπού, ανησυχία για τη σταδιοδρομία και υπαρξιακά ερωτήματα απασχολούν τους σημερινούς νέους. Παράλληλα, το “too much information” της ψηφιακής εποχής φαίνεται να δημιουργεί επιπρόσθετα διλήμματα, πολλές φορές αποπροσανατολίζει και κάνει τη φάση ακόμη πιο complicated

To WHAT’S UP, που πάντα αφουγκράζεται τις ανησυχίες των νέων, πραγματοποιεί το βιωματικό πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης, “YOU. ΜADE BY YOU με στόχο να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή τους, να τους εμπνεύσει να ανακαλύψουν τα «θέλω» τους και να βρουν τη δύναμη μέσα τους να τα πετύχουν. H πρώτη φάση του δωρεάν βιωματικού προγράμματος  “YOU. MADE BY YOU” πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 21-22 Οκτωβρίου.

ΤοYOU. ΜADE BY YOUτου WHAT’S UP, με αυτή την εκπληκτική πρωτοβουλία ανάμεσα σε πολλά άλλα, κατάφερε να ενώσει, να φέρει κοντά τους συμμετέχοντες και να βοηθήσει εκείνους που μέχρι πρότινος φοβούνταν το exposure. Έγινε κινητήριος δύναμη για να γυρίσουν τον κόσμο, με πυξίδα ένα πρωτότυπο και ουσιαστικό διήμερο όπου συνειδητοποίησαν ότι οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί μοιάζουν τόσο μικροί όταν τους μοιράζεσαι και όταν αφήνεις τη «σπίθα» που έχεις μέσα στην ψυχή σου να παρασύρει εσένα και τους γύρω σου στο πιο όμορφο ταξίδι: εκείνο της αυτογνωσίας.

Το neolaia.gr δεν μπορούσε φυσικά να λείπει!

“YOU. MADE BY YOU”: Ένα βιωματικό πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης που έγινε κινητήριος δύναμη για τους νέους

Όταν λάβαμε την πρόσκληση για το “YOU. MADE BY YOU“, περιμέναμε να δούμε με ανυπομονησία την ανταπόκριση του κόσμου. Και αυτό που αντικρίσαμε ήταν μοναδικό. Εκατοντάδες νέοι βρέθηκαν εκεί -αν και εξ’ αποστάσεως- μέσω της οθόνης τους, μπροστά σε μία πρωτόγνωρη εμπειρία, ζεστή, γεμάτη συναίσθημα και πολύ sharing! Δεν έμοιαζε καθόλου με ένα τυπικό βιωματικό σεμινάριο. Αντίθετα, κάθε στιγμή, κάθε καλεσμένος και νέο session έκαναν τον χρόνο να “τρέχει” τόσο γρήγορα και παράλληλα να μη θέλουμε να τελειώσει! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, το διήμερο ξεκίνησε με τη θεματική ενότητα «Ο εαυτός μου», μέσα από την οποία οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, τι πραγματικά θέλουν και ποιες είναι οι επιλογές τους. Με παρουσιαστή τον ψυχοδραματιστή Βασίλη Βασιλειάδη, το «ταξίδι» ξεκίνησε με τον αγαπημένο Bloody Hawk, o οποίος δημιούργησε αποκλειστικά για το πρόγραμμα YOU. MADE BY YOU” του WHAT’S UP το τραγούδι «Τον Κόσμο Γυρίζω». Μέσω της οθόνης, λοιπόν, ο ίδιος μίλησε για τις δύσκολες φάσεις και τις αναζητήσεις του, δίνοντας το «εναρκτήριο σύνθημα» για δύο ημέρες που αποτέλεσαν για πολλούς πηγή έμπνευσης και αφορμή να ξεκινήσουν το δικό τους ταξίδι στην αυτοβελτίωση.

Λίγο αργότερα, η ηθοποιός, Νάντια Κοντογεώργη, και ο καθηγητής του ΟΠΑ, Ιωάννης Νικολάου, μίλησαν μέσα από τη δική τους σκοπιά για την αυτογνωσία και πραγματοποίησαν μαζί με τα παιδιά βιωματικές ασκήσεις. Άραγε, πόσο ευθεία είναι η γραμμή μίας ζωής και πόσες φορές έχει τα κάτω αλλά και τα πάνω της; Μήπως τελικά τα βιώματα και οι ανάγκες μας μοιάζουν και είμαστε πολύ πιο κοντά από όσο φανταζόμαστε; Την απάντηση έδωσαν οι ίδιοι οι νέοι, ο ρόλος των οποίων ήταν εξαιρετικά ενεργός καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου και τα “hands up” αμέτρητα!

Στη συνέχεια, η ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια, Αφροδίτη Καψαρίδη, κατέφθασε στο στούντιο και έδωσε πολύτιμα tips για το ταξίδι της αυτογνωσίας αλλά και το θέμα της δεύτερης ενότητας που ήταν «Οι άλλοι», κατά το οποίο οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν πώς μπορούν να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά με τους γύρω τους, να συνδεθούν μαζί τους και να συνυπάρχουν αρμονικά. Εμπάθεια, συμπάθεια και ενσυναίσθηση: Ποια η διαφορά τους και πώς μπορούμε να μάθουμε να τις ξεχωρίζουμε; Μαζί της ο μοναδικός Άγγελος Πεντάρης, ο οποίος μέσα από τη δική του εξομολόγηση για το πρόβλημα υγείας που έγινε η κινητήριος δύναμη για να πραγματοποιήσει τόσα ενδιαφέροντα πράγματα, συγκίνησε και βοήθησε τα παιδιά να πραγματοποιήσουν κι εκείνα τις δικές τους εξομολογήσεις χωρίς να διστάσουν. Άλλωστε, πριν καν λήξει η πρώτη ημέρα είχαν ήδη φτιάξει και ομαδική στο Instagram!

YOU MADE BY YOU WHATS UP

Tη δεύτερη ημέρα του YOU. ΜADE BY YOU” από το WHAT’S UP, περιμέναμε με ανυπομονησία όχι μόνο την έναρξη των sessions αλλά και να διαπιστώσουμε πόσοι από τους χθεσινούς συμμετέχοντες θα βρίσκονται και πάλι πίσω από τις οθόνες τους. Παρότι ήταν Σάββατο, οι νέοι που συμμετείχαν και την προηγούμενη ημερά βρέθηκαν πάλι εκεί και το στούντιο «γέμισε» με διαδικτυακά χαμόγελα. Άλλοι βρίσκονταν σε πλατείες, άλλοι είχαν μαζί τα κατοικίδιά τους και άλλοι ακόμη και τα παιδιά τους, όμως δεν έχασαν ούτε ένα λεπτό από αυτό το υπέροχο βιωματικό ταξίδι.

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, αρχικά παρακολουθήσαμε την αγαπημένη καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου, Μαρία Κακαβούλια, αλλά και τις ιδρύτριες του “Think Pig”, Αθηνά Αλεξιάδου και Μαριλένα Βαϊνανίδη, να συνεχίζουν να μιλούν για τη σύνδεσή μας με τους άλλους. Μέσα από νέες βιωματικές ασκήσεις νέοι, από όλη την Ελλάδα -αλλά και το εξωτερικό- κατανοήσαν καλύτερα τις περίπλοκες ανθρώπινες σχέσεις. Στη συνέχεια ο ιδρυτής του καταφυγίου ζώων “Takis Shelter”, Τάκης Προεστάκης, έκανε τη δική του, συγκλονιστική εξομολόγηση για το πώς το όνειρό του να σώζει αδέσποτα ζώα έγινε πραγματικότητα, ενώ σιγά-σιγά περάσαμε στην ενότητα «Η αλλαγή».

YOU MADE BY YOU WHATS UP

Σε αυτό, οι συμμετέχοντες έμαθαν για το πώς μπορούν να συνεισφέρουν στο σύνολο και να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα. Το διήμερο έκλεισε με την ψυχολόγο Κυριακή Θεοδόση Πολυμέρη και τον εκρηκτικό Good Job Nicky, ο οποίος, εκτός από παλμό, άφησε το δικό του ανεξίτηλο στίγμα, μέσω μίας εκ βάθους εξομολόγησης για θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία και το πώς μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή πράξη συνήθειας!

Στη δεύτερη φάση του προγράμματος “YOU. ΜADE BY YOU” από το WHAT’S UP οι συμμετέχοντες της πρώτης φάσης θα συμμετέχουν σε 3 private sessions διάρκειας 4 ωρών το καθένα, που θα διεξαχθούν είτε μέσω zoom, είτε με φυσική παρουσία. Σκοπός των private sessions είναι να εμβαθύνουν περισσότερο στις θεματικές ενότητες του προγράμματος.

Μάλιστα, μετά το τέλος του διημέρου, μιλήσαμε με τον κ. Δημήτρη Φούσια, Υποδιευθυντή Consumer Marketing Communications της COSMOTE για το “YOU. MADE BY YOU”. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε όσα συζητήσαμε:

  • Ποιο ήταν το βασικό ερέθισμα, το οποίο έγινε η αφορμή για την υλοποίηση του “YOU. MADE BY YOU”;

«Το βιωματικό πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης “YOU. MADE BY YOU” του WHAT’S UP σχεδιάστηκε για όλους τους νέους, με στόχο να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, να έρθουν πιο κοντά στα «θέλω» τους και να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις πιο δυνατοί και πιο σίγουροι από ποτέ. Στην COSMOTE είμαστε δίπλα στους νέους με πολλούς τρόπους και ειδικότερα με το WHAT’S UP, ενώ παρακολουθούμε και έρευνες για να εντοπίζουμε τα θέματα που τους απασχολούν. Εντοπίσαμε, λοιπόν, ότι οι νέοι σήμερα αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις, έχουν πολλούς προβληματισμούς. Σκεφτήκαμε ότι θα είχε μεγάλη αξία να σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα που θα τους βοηθήσει να εξελιχθούν, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους και να βρουν την εσωτερική δύναμη να κυνηγήσουν όλα αυτά που πραγματικά θέλουν». 

  • Ποιοι είναι οι κύριοι στόχοι του προγράμματος όσον αφορά στην επίδρασή του στους νέους; Πιστεύετε επιτεύχθηκαν μέσω του διημέρου;

«Οι νέοι αγκάλιασαν το πρόγραμμα “YOU. MADE BY YOU”. Εισέπραξαν μια διαφορετική εμπειρία, μοιράστηκαν προσωπικές εμπειρίες και βιώματα με ψυχολόγους και ανθρώπους από τον ακαδημαϊκό και καλλιτεχνικό χώρο και στο τέλος έφυγαν από το σεμινάριο με πολύ ενέργεια και ενθουσιασμό. Στόχος μας ήταν μέσα από αυτό το διήμερο online βιωματικό σεμινάριο, αλλά και μέσα από 3 private sessions που θα ακολουθήσουν να συμβάλλουμε στην ενδυνάμωσή τους και στην προσπάθεια που κάνουν να καταλάβουν τους εσωτερικούς τους στόχους και να τους κυνηγήσουν. Είναι πολύ νωρίς ακόμα να ξέρουμε αν το πετύχαμε αυτό, ελπίζουμε όμως να κάναμε ένα πρώτο θετικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

  • Συναισθήματα και σκέψεις, βλέποντας τόσους νέους να μοιράζονται τις εμπειρίες, αλλά και τις ανησυχίες τους μέσω του “YOU. MADE BY YOU”.

«Οι νέοι άνθρωποι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα έδειξαν ενθουσιασμό, βγήκαν μπροστά με θάρρος και άνοιξαν την ψυχή τους. Ήταν πραγματικά συγκινητικό. Μοιράστηκαν προσωπικές ιστορίες, ανησυχίες, συζήτησαν με τους ομιλητές, έκαναν ερωτήσεις και έλαβαν ενεργά μέρος στις ψυχογραφικές ασκήσεις. Νέοι άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, διαφορετικοί χαρακτήρες, που όλοι όμως είχαν την ίδια επιθυμία, να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;