Γάζα: Συμφωνία για 100 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια ημερησίως
Τη Δευτέρα 39 φορτηγά πέρασαν στη Ράφα, αναφέρουν οι Ισραηλινοί

Τουλάχιστον 39 φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθαν χθες, Δευτέρα, στη Γάζα μέσω του περάσματος της Ράφα στα σύνορα με την Αίγυπτο, αναφέρουν οι Times of Israel, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ φέρεται να έχει συμφωνήσει για ροή 100 φορτηγών την ημέρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο συνολικός αριθμός φορτηγών που παραδίδουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας μέσω του σημείου ελέγχου της Ράφα τις τελευταίες 10 ημέρες έφτασε τα 171. Η έκθεση επισημαίνει επίσης ότι ο συνολικός όγκος της ανθρωπιστικής βοήθειας είναι εκατοντάδες τόνοι, περιλαμβάνει νερό, τρόφιμα και φάρμακα.

Το Ισραήλ όμως συμφώνησε να επιτρέπει 100 φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα κάθε ημέρα, ύστερα από εντατική διπλωματική προσπάθεια από την κυβέρνηση Μπάιντεν, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στην ισραηλινή εφημερίδα.

Η συμφωνία ήρθε λίγες ώρες αφότου η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) προειδοποίησε ότι ο περιορισμένος αριθμός φορτηγών βοήθειας που εισέρχονταν στη Γάζα ήταν ανεπαρκής για να καλύψει τις «άνευ προηγουμένου ανθρωπιστικές ανάγκες» στην επικράτεια.

Την προηγούμενη ημέρα, εκπρόσωπος της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου, Νιμπάλ Φαρσά, δήλωσε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια που φτάνει στη Λωρίδα της Γάζας καλύπτει περίπου το 3% των αναγκών των κατοίκων του θυλάκου.

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι εξακολουθεί να υπάρχει επείγουσα ανάγκη για νερό, τρόφιμα, φάρμακα, ασθενοφόρα και καύσιμα για τη λειτουργία των νοσοκομείων.

Πηγή: Times of Israel

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;