ΥΠΑΙΘ: Εξετάζει κατ' εξαίρεση μετεγγραφές πλημμυροπαθών φοιτητών
Το ΥΠΑΙΘ μελετά την κατ' εξαίρεση μετεγγραφή φοιτητών και φοιτητριών από τη Θεσσαλία που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel».

Το Υπουργείο Παιδείας μελετά κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές σε πλημμυροπαθείς φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Σε συνάντηση εργασίας είχε ο βουλευτής της Νέα Δημοκρατίας (Ν. Λάρισας), Χρήστος Κέλλας, με τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκο Πιερρακάκη, στο Υπουργείο Παιδείας τέθηκε εκ νέου το θέμα των μετεγγραφών φοιτητών από τη Θεσσαλία και οι οποίοι επλήγησαν από καταστροφικές πλημμύρες. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής στήριξε το αίτημά του στην εξαιρετικά σπάνια κακοκαιρία «Daniel» και στις τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, που είχε στην περιοχή και στις περιουσίες των κατοίκων.

Ο κ. Κέλλας, για ακόμα μία φορά, τόνισε την ανάγκη να δοθεί η δυνατότητα στους πλημμυροπαθείς φοιτητές από τη Θεσσαλία να μετεγγραφούν, κατ’ εξαίρεση, για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά και καθ’ υπέρβαση του εκάστοτε προβλεπόμενου αριθμού μετεγγραφομένων σε αντίστοιχα Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας, κ. Πιερρακάκης, απάντησε ότι το Υπουργείο μελετά το θέμα ενδελεχώς και σε όλες του τις διαστάσεις, προκειμένου να βρεθεί μια δίκαιη ρύθμιση.

Οι δύο πολιτικοί αναφέρθηκαν ακόμα και στον προγραμματισμό των συνεδριάσεων της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με αφορμή τα επικείμενα νομοσχέδια που θα κατατεθούν το προσεχές διάστημα. Συζήτησαν ακόμα και για τη συνάντηση διακομματικής αντιπροσωπείας της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας με την αντίστοιχη διακομματική αντιπροσωπεία της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί, παρουσία του υπουργού Παιδείας, στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης των Κύπριων πολιτικών στην Αθήνα.

Τέλος, οι δύο τους δεσμεύτηκαν ότι θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία, αναφορικά με τις εξελίξεις σε όλα τα θέματα της παιδείας, καθώς και κυρίως, για την άμεση ανεύρεση της πλέον κατάλληλης λύσης στο θέμα των φοιτητών και φοιτητριών από τη Θεσσαλία.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;