Ματίνα Παγώνη: «Έχουμε μια αύξηση στους νοσηλευόμενους στις απλές κλίνες γύρω στο 23%»
«Ο covid ήταν πάντα εδώ - Απλώς υπήρχαν εξάρσεις και υφέσεις»

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη παραχώρησε μία συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και μίλησε για την έξαρση του κορωνοϊού και το εμβόλιο.

Συγκεκριμένα, έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί με το επικαιροποιημένο μονοδύναμο εμβόλιο ΧΒΒ.1.5 κατά της Covid-19 για τις ηλικίες 12 ετών και άνω και οι πολίτες μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους με τους ίδιους τρόπους που ίσχυαν έως τώρα, δηλαδή μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr και μέσω των φαρμακείων.

Επιπλέον, οι πολίτες που έχουν ήδη προγραμματισμένο ραντεβού με το παλιό εμβόλιο θα λάβουν ένα ενημερωτικό SMS για επαναπρογραμματισμό με το νέο εμβόλιο.

«Ο covid ήταν πάντα εδώ, εμείς το είχαμε πει. Απλώς υπήρχαν εξάρσεις και υφέσεις. Έχει δώσει την παρουσία του με πολλές παραλλαγές και με ένα τελευταίο στέλεχος, το Πιρόλα. Σε κάθε οικογένεια υπάρχουν ασθενείς, οι οποίοι μεταδίδουν ο νεότερος στον μεγαλύτερο και αυτό είναι το πρόβλημα. Έχουμε μια αύξηση στους νοσηλευόμενους στις απλές κλίνες στα νοσοκομεία γύρω στο 23%», είπε κ. Παγώνη για τον κορωνοϊό και πρόσθεσε:

«Προχθές άνοιξε η πλατφόρμα για το επικαιροποιημένο εμβόλιο. Δεν είναι υποχρεωτικό αλλά τουλάχιστον να ξεκινήσουμε οι ομάδες υψηλού κινδύνου και οι ηλικιωμένοι για να μπορέσουν τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο- Ιανουάριο που θα είναι σε έξαρση οι ιώσεις και οι γρίπες να ανταπεξέλθουν σαν οργανισμοί και να μην χρειαστεί να νοσηλευτούν ή να διασωληνωθούν. Επιπλέον πρέπει να γίνει και το εμβόλιο της γρίπης που πρέπει να γίνει. Για τη γρίπη οι ομάδες υψηλού κινδύνου θα ξεκινήσουν μετά τις 20 Οκτώβρη γιατί θέλει 15 μέρες για να κάνει αντισώματα και μετά να κάνουν και του κορωνοϊού».

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;