Μαρινάκης: «Υπάρχουν αποτελέσματα που δεν επιβεβαίωσαν τις επιλογές μας σε πρόσωπα»
Μαρινάκης: «Η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα στη γη»

«Η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα στη γη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απολογίζοντας τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, επαναλαμβάνοντας το μήνυμα που έστειλε χθες και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μαρινάκης συνεχάρη τους νέους περιφερειάρχες και δημάρχους και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους φορείς για να υλοποιήσει το έργο της.

Ως προς το πολιτικό αποτύπωμα των εκλογών, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «δεν θριαμβολογούμε, ούτε, όμως, μηδενίζουμε» και επεσήμανε ότι «πριν τις 4 μήνες είχαμε εθνικές εκλογές καταγράφηκε η δυναμική των πολιτικών κομμάτων και η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση», εκτιμώντας ότι «οι πολιτικές ισορροπίες αποτυπώθηκαν ξανά στον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών».

«Λαμβάνουμε υπόψιν μας τα μηνύματα των πολιτών, όπως αποτυπώθηκαν τόσο στον α’ όσο και στον β’ γύρο. Η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα στη γη», τόνισε.

«Εμείς εισπράττουμε τα μηνύματα του συνόλου των εκλογών. Μετά τον α’ γύρο είχαμε τονίσει ότι δεν πιστεύουμε στη λέξη κυριαρχία, αλλά στη λέξη εμπιστοσύνη», συμπλήρωσε επαναλαμβάνοντας τη θέση του πρωθυπουργού ότι «οι πολιτικοί συσχετισμοί μεταξύ των κομμάτων αποτυπώνονται στον α’ γύρο. Εκεί φάνηκε ακόμα μια ψήφος εμπιστοσύνης των πολιτών στην κυβέρνηση».

Οσον αφορά τα χθεσινά αποτελέσματα είπε: «Είναι γεγονός ότι υπήρξαν κάποια αποτελέσματα στον β’ γύρο που δεν επιβεβαίωσαν σε επίπεδο προσώπων τις επιλογές που είχαμε στηρίξει. Οταν κάνεις κάποιες επιλογές και είσαι κόμμα εξουσίας οφείλεις να υπερασπίζεσαι τις επιλογές αυτές. Είναι δεδομένο ότι ένα κόμμα εξουσίας θα στηρίζει τις επιλογές που έχει κάνει».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «το αποτέλεσμα δεν είναι ηχηρό χαστούκι όπως κάποιοι λένε».

«Είχαμε 13 Περιφέρειες, είχαμε 8 νικηφόρες περιπτώσεις, είχαμε 4 περιπτώσεις που προέρχονταν από τον ιδεολογικό μας χώρο και μόλις μια περίπτωση όπου κέρδισε η αντιπολίτευση», εξήγησε.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με το σύνολο των νεοκλεγέντων περιφερειαρχών. Ο πρώτος που θα συναντήσει αύριο θα είναι ο κ. Κουρέτας, ανέφερε στη συνέχεια, ενώ για τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη σε σχέση με τον δήμο Χαλανδρίου υποστήριξε τα εξής: «Υπάρχει μια ξεκάθαρη ελευθερία για τον καθένα να τοποθετείται πολιτικά. Δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε δικαίωμα πολιτικά να είμαστε απέναντι στο ένα ή στο άλλο άκρο. Προφανώς και είμαστε απέναντι πολιτικά στον δήμαρχο Χαλανδρίου».

Ο κ. Μαρινάκης άφησε αιχμές τόσο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και κατά του ΠΑΣΟΚ: «Ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης την ημέρα εκλογών πήγε στην Αμερική», είπε ενώ απέδωσε στο ΠΑΣΟΚ “αλαζονεία”.

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις Σπίρτζη περί ενοποίησης ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι «ο κ. Σπίρτζης έχει την τεχνογνωσία, έχει βρεθεί και στα δύο κόμματα. Δεν είναι δική μας δουλειά να το σχολιάσουμε αυτό», ενώ διέψευσε τα σενάρια περί απομάκρυνσης του κ. Αυγενάκη από την κυβέρνηση. 

Για το αποτέλεσμα στον δήμο Αθηναίων και την επιλογή Μπακογιάννη να πάει σε ντιμπέιτ με τον κ. Δούκα τόνισε: «Κανείς ποτέ δεν έχασε τίποτα από τον διάλογο. Δεν κρύφτηκε ο κ. Μπακογιάννης. Τον τιμά ότι μπήκε σε μια διαδικασία διαλόγου. Υπάρχει και η άποψη ότι δεν έπρεπε να γίνει. Δικαίωμα του καθενός να το πει».

Σε άλλη ερώτηση για το αποτέλεσμα στη Θεσσαλία εκτίμησε ότι «υπήρχε σίγουρα ένα μήνυμα για τις πρόσφατες καταστροφές», όπως -πιθανώς- και στον Εβρο λόγω της φωτιάς στη Δαδιά.

Για το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν πήγε σε ντιμπέιτ στις δεύτερες εθνικές εκλογές του Ιουνίου, ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε πως είναι μια συνθήκη ανόμοια με αυτή του δήμου των Αθηναίων.

Ως προς τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε τα αποτελέσματα ο κ. Κασσελάκης, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε ότι «ο κ. Κασσελάκης είδε άλλον α’ γύρο και άλλον β’ γύρο. Δέχεται υποδείξεις από ανθρώπους καταδικασμένους από τη δικαιοσύνη ή από ανθρώπους που έχουν επιτεθεί σε δημοσιογράφους. Ο κ. Κασσελάκης, φεύγοντας για την Αμερική, δεν μας απάντησε το κόμμα του πού κέρδισε».

Για το ζήτημα που ανέκυψε με το «εμπάργκο» του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ και τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί ομοφοβικών σχολίων, απάντησε ότι η Ν.Δ. καταδικάζει κάθε τέτοια συμπεριφορά, αλλά εξέφρασε και τον προβληματισμό στο «να ζητάει κανείς την απόλυση ενός δημοσιογράφου».

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;