Μητσοτάκης: Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα
«Από πέρυσι έχουμε τετραπλασιάσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου»

Δηλώσεις για τον πόλεμο στο Ισραήλ έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας στη Βάρνα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως τη συνάντησή τους σκιάζει «η τρομοκρατική επίθεση» που δέχθηκε το Ισραήλ στο έδαφός του. «Όπως η Ευρώπη και όλος ο πολιτισμένος κόσμος, καταδικάζουμε τις φρικτές εικόνες με πυρά εναντίον αμάχων, ακόμα και με περιστατικά σκύλευσης νεκρών», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αμέσως μετά τόνισε ότι «αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. Αυτό το μακελειό πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν».

Μητσοτάκης: Από πέρυσι έχουμε τετραπλασιάσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι Αθήνα, Σόφια και Βουκουρέστι έχουν θέσεις που συγκλίνουν, κάτι που αποτυπώνεται στην κοινή διακήρυξη που συνυπόγραψαν. Για τον τρόπο που μπορεί το σχήμα αυτό να αξιοποιηθεί εντός της ΕΕ και άλλων διεθνών οργανισμών, έφερε ως παράδειγμα τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

«Η Ελλάδα παίζει και φιλοδοξεί να παίξει κεντρικό ρόλο στην ενεργειακή διασυνδεσιμότητα μεταξύ των χωρών μας. Από πέρσι έχουμε τετραπλασιάσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς τους βόρειους γείτονες μας, μεταφέρουμε καύσιμο μέχρι τη Μολδαβία, θωρακίζοντας την ενεργειακή ασφάλεια όλης της νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων εδώ και 20 χρόνια, από τη συνοδό της Θεσσαλονίκης, το 2003. Θα επαναλάβω ότι η συγκεκριμένη διαδρομή, προοπτική περνά μέσα από την προσαρμογή των υποψήφιων χωρών στο ευρωπαϊκό κεκτημένο κάτι που σημαίνει σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και απόλυτη τήρηση των κανόνων του κράτους δικαίου. Σε αυτό και οι 3 χώρες είμαστε έτοιμες να συνδράμουμε».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Αιγάλεω

1

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;